Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek mit csinaljak?

Szerintetek mit csinaljak?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok. Holnap muszáj elmennem orvoshoz, mert nagyon beteg vagyok, fáj a torkom, es alig kapok levegot, ugy be van dugulva az orrom. Ezzel még semmi baj nem is lenne, de sajnos a kezem tele van vágásokkal. Félek, hogy meglátja a háziorvosom. (nem tudja senki, hogy ilyen jellegű problémáim vannak, szeretném, ha így is maradna.) mit csináljak?

2015. jan. 27. 18:02
 1/6 anonim ***** válasza:
48%

Hát nagyon valószínű, hogy meglátja, max amit tehetsz az az, hogy hosszúújjú pólót veszel fel, és egyedül mész be a rendelőbe, aztán ha meglátja az orvos megkéred, hogy ne mondja el anyudnak.

Egyébként miért vagdosod magad? Pusztán kiváncsiságból érdekel :) Volt egy lány akivel kavartam a nyáron, ő neki is volt a lábán, bár akkor elfelejtettem megkérdezni, mással voltam elfoglalva :)

2015. jan. 27. 18:07
 2/6 anonim válasza:
48%
Mindenkeppen menj el orvoshoz, ne kockaztass. Ha szovodmenye lesz az meg rosszabb!
2015. jan. 27. 18:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Hosszujjuba menjugyis csak a hasadon meg a hátaon kell felhuzni
2015. jan. 27. 18:10
 4/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Es nagyon remenykedem abban, hogy telleg eleg csak felhuzni a polom a hasamon es a hatamon..
2015. jan. 27. 18:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Pedig jó lenne, ha segítséget kérnél a vagdosós problémáid kapcsán is!

Hosszútávon nem megoldás, de ha épp készülsz kárt tenni magadban, előbb telefonálj:

Ifjúsági Lelki Elsősegély: 137-00 - ingyen hívható hétfőtől szombatig 9-21 óra között Telekom, T-mobile, Vodafone számokról.

2015. jan. 28. 08:12
 6/6 anonim ***** válasza:

15-17 éves koromban én is vagdostam magam.Sőt,egyéb lelki problémáim is voltak.

Sikerült kijönnöm belőle.

Kérj segítséget ahhoz,hogy meg tudd szüntetni a kiváltó okát a vagdosásnak.Nem az a lényeg-persze fontos az is-hogy ne vagdosd magad,hanem az,hogy azoktól az érzésektől szabadulj meg,amelyek arra vezetnek,hogy belevágj magadba.

Én pl. gyűlöltem magam és így "büntettem" saját magamat.Vagy ha valami annyira fájt lelkileg,hogy alig bírtam elviselni,jól esett a fizikai fájdalom,az a csípős érzés,ahogy végighúzom a kést a csuklómon és megnyugtatott a vér látványa.Könnyebb volt és egyszerűbb a fizikai fájdalommal törődni,mint szembe nézni a lelkivel.

De ki lehet belőle jönni,csak megfelelő segítséget kell kérni.De én úgy látom,te nem is akarod abbahagyni,mert ha akarnád,akkor nem az lett volna a kérdésed,hogy hogyan takard el,hanem hogy hogyan vethetnél véget neki.

Egy darabig én még szinte élveztem is...ez így hülyén hangzik,de biztosan érted.

Szerintem gondolkozz el rajta,hogy miért is csinálod,és hogy valóban így akarod-e folytatni?

Nekem maradandó hegek vannak a csuklómon,és mondhatom,nagyon kellemetlen,mikor felnőtt,férjes asszonyként állásinterjún/munkahelyen vagy majd ha gyereked lesz,szülőként nézegetik a hegeket és találgatnak...gondolj a jövődre!!!

2015. jan. 28. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!