A skizofrénia csak örökletes úton terjed?
Soha senki nem volt skizo a családunkban, mégis egy ideje úgy érzem valami nincs rendben velem. Hülye gondolataim támadnak, néha teljesen elrugaszkodok a valóságtól és rettegek hogy megőrülök. Nem is igazán tudok aludni.
Járok pszichológushoz aki megnyugtatott hogy semmi közöm nincs a skizofréniához, ami egyébként egyértelmű de én még is rettegek, hogy a világ nem olyan mint eddig hittem meg hasonlók.
Sajnos nem igazán vannak komoly barátaim sosem volt komoly párkapcsolatom szóval elég egyedül vagyok pedig régen nagyon laza nyugodt ember voltam, nem tudom mi történt...
20
Ha jársz pszichológushoz, akkor teljesen normális, ha úgy érzed, hogy a világ nem olyan, mint eddig hitted. Ezen kb. mindenki átmegy, aki terápiázik (rendesen).
Ha úgy érzed, összedőlt a világod és darabjaira hullott a személyiséged, akkor a legjobb úton haladsz! Ugyanis innen lehet építkezni.
(A kérdésedre válaszolva: nem, nem csak öröklés útján, pl. alkoholizmus vagy droghasználat is okozhat skizofréniát.)
lemetél a térképről?
a térképen kívül is van élet. sőt.... nem is kicsit. biztos még frissek az élményeid, ezért nincsenek hasonló ismerőseid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!