Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egyre jobban kezdek befordulni...

Egyre jobban kezdek befordulni mit tegyek?

Figyelt kérdés

Igazából társasági lény vagyok, mindig szerettem emberek közt lenni, bulizni. De az utolsó félévben megváltoztam. Rájöttem, hogy akiket a barátaimnak hittem igazából nagy ívben tesznek rám, az osztálytársaim kibeszélnek a hátam mögött de ha ott vagyok teszik a szépet. Szépen lassan elvesztettem a bizalmam az összes ember iránt, de úgy érzem nincs is szükségem senkire. Nem érdekel senki, nem érdekelnek más gondjai, más dolgai. Pedig régen szerettem "pletyizni", megbeszélni hogy ki kivel mit csinált stb. Mostanra teljesen hidegen hagy, tőlem el is áshatnák magukat.

Rájöttem, hogy más vagyok a legtöbb embernél, másképp gondolkozom, más az értékrendem, és ezt nem tudják kezelni.

Kitűnő tanuló vagyok, egyetemre készülök de úgy érzem semmi értelme. Nem akarok csinálni semmit. Sem tanulni, sem dolgozni, sem rátalálni a szerelemre. Egyedül akarok lenni, vagy meghalni.

Az öngyilkossághoz jelenleg még gyáva vagyok. (Pár éve volt egy kísérletem ami majdnem sikerül.) Remélem az is maradok, mert tudom én, hogy ez nem megoldás semmire.

De hát mi értelme az életnek így? Mire jó ha lesz egy diplomám és/vagy egy tök jó állásom de nincs senkim akivel megoszthatnám ezeket a dolgokat? Az a baj, hogy nem is akarok. Nem tudom miért, idegesítenek az emberek úgy érzem sok az ostoba - én sem vagyok mindentudó.

Nem akarom eldobni az életem, hisz tudom hogy sok a jó oldal, viszont nekem ebből valahogy sosem jut.

Azonkívül hogy van fedél a fejem felett, meg ételem minden napra...

19L

2015. jan. 22. 19:57
 1/1 anonim ***** válasza:

Röviden tömören ezt úgy hívják, hogy depresszió. Két lehetőséged van:

Vagy kezeletlenül hagyod és később még rosszabb lesz. Újra megpróbálsz öngyilkos lenni és ha nem sikerül, bekerülsz a pszichiátriára amit nem ajánlok.

A másik lehetőség, hogy első körben elmész egy pszichológushoz (ha van rá keret, mert TB-re nem igazán van Magyarországon) és ott elmondod neki ezeket a dolgokat és majd segít. Ha pedig komolyabb a baj, akkor javasolhatja egy pszichiáter felkeresését is, ami viszont ingyenes.

Én a helyedben még az egyetem előtt mennék el segítségért, mert később majd sokkal nehezebb lesz az egyetemen így tanulni.

2015. jan. 22. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!