Lelki problemaval pap vagy pszihologus tud jobban segiteni? A pszihologus mivel tud tobbet?
Pszihologus, ő nem csak a biblia szerint ad tanácsot, valamint betartja az orvosi titoktartást is.
Míg egy pap képes a szentmisén általánosságokban elmondani, hogy kitől mit hallott a gyóntatószékben. (Mielőtt valaki elkezdené, hogy ez nem igaz, a saját fülemmel hallottam egy ilyen papot és a saját szememmel láttam az alanyt, aki szégyenében a pad alá süllyed...)
Nézd, én - nagyon-nagyon-nagyon nem vallásosként - azt mondom, egy jó pap sokkal nagyobb támasza lehet az embernek, mint bárki más. Lehet azért gondolom, mert pszichológussal már volt dolgom, s nekem semmit nem használt. Pedig állítólag jó.
A papi szolgálatot is lehet úgy ellátni, mint egy kőműves munkát. Nem szeretem, de jól lehet vele keresni. (Nem kell félreérteni!). De azért a legtöbb pap mégis csak azért választ ezt az utat, mert Isten után az embert is szereti. A jó pap megértő, türelmes, széles látókörű, művelt. Ha nem egy álszent, ájtatos képű semmirekellőről van szó, akkor fordulhatsz bátran hozzá. Főleg, ha egyébként is ismeritek egymást.
Az egyszerű pszichológus is csak beszélget, de ha kiképzett terapeuta, akkor ismeri a terápiás módszereket (KIP, ego-state, regresszió, Bradshow, Rossi, stb.), és az sokkal nagyobb tudás.
#5 te pszichológus vagy? Onnan tudod?
7:
Te meg egy porbafingó kis taknyos vagy. Ha már spekulálunk, akkor spekuláljunk.
A pedofilok pedig inkább a rabbik, mintsem a papok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!