Próbáltátok a kognitív terápiát? (lent)
Figyelt kérdés
Magánúton járok pszichológushoz, vagyis most kezdem magát a terápiát majd, de elbizonytalanodtam az itteni sok negatív komment miatt, ami ehhez kapcsolódik.
Tényleg kevéssé volt számotokra hatásos? Mert itt az oldalon a legtöbbet leszólják. Az egy dolog, hogy van hatásosabb, biztosan. De akik próbálták közületek, ti hogy vagytok ezzel?
2015. jan. 22. 14:57
1/18 anonim válasza:
a negativ kritika mindig hangosabb a pozitivnál.
2/18 A kérdező kommentje:
Igen, csak ezek elbizonytalanítanak, holott ez nagyon nem kellene most az elején..
2015. jan. 22. 15:27
3/18 Betonfagyi válasza:
A pszichológus nem meggyógyít csak segít, hogy meggyógyítsd magadat ... segít szembe nézni a dolgokkal tanácsot ad de a végén csak rajtad áll ... ezért nem sikeres egyeseknek mert ezt nem fogják fel!
4/18 anonim válasza:
A kognitív terápia a tudatra próbál hatni. A pszichés bajok, betegségek viszont a tudattalanban vannak.
A mélylélektani terápiák sokkal hatékonyabbak, pl.: hipnózis, KIP, regresszió, ego-state, Rossi, Bradshow, Ericksoni, stb.
5/18 anonim válasza:
az a baj h leginkább a kognitív terápia elérhető
6/18 A kérdező kommentje:
Azt mondta, hogy azért jó nekem ez a módszer, mert én nem vagyok beteg. A tüneteimet (szorongás) azok a helyzetek okozzák amiket anno a szüleimtől nem tanultam meg. És olvastam a kognitívről hogy az a lényege, hogy ezeket a hiányos vagy nem megtanult helyzeteket megtanuljuk kezelni és ezáltal az ahhoz kapcsolódó negatív érzések megszűnnek, átíródnak, mert hogy magát a tünetet az adott helyzethez fűződő gondolkodásmódom, a rosszul megtanult visekedésminta okozza...
2015. jan. 22. 22:14
7/18 A kérdező kommentje:
Szóval hogy tudat által íródnak át a tudatalattiból jövő negatív folyamatok, azt hiszem...
2015. jan. 22. 22:16
8/18 anonim válasza:
Mélylélektani terápiával is átíródnak, szerintem sokkal gyorsabban és hatékonyabban, és az kihat a viselkedésre is.
9/18 anonim válasza:
# 5: Talán mert a "legegyszerűbb". Mármint a terapeutának megtanulni... Egy mélylélektani terápiához olyan személyiség is kell, na meg érzék, empátia...
10/18 A kérdező kommentje:
De most mit csináljak? Már az elején adjam fel és keressek másikat?
2015. jan. 23. 14:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!