Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek lelki eredetű ez...

Szerintetek lelki eredetű ez a probléma?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok és kitűnő tanuló. Az a gondom, hogyha már 4-est kapok teljesen kiborulok és úgy érzem semmirevaló vagyok. A családom, amikor szóba kerül, mindig azt mondja, hogy nem gáz, de mikor hozok egy 4-est mindegyiktől megkapom, hogy lehetett volna jobb is. A tanároktól úgy szintén. De nem csak a jegyekkel van így. Órán félek felszólalni, mert attól tartok, hogy rosszat mondok és a tanárnak csalódást okozok. Tudom, hogy ez nem normális felfogás, de mivel még azt sem tudom miért van, nem is tudok tenni ellene. Az osztálytársak is szemrehányóan beszólogatnak, ha valami nem úgy sikerül. Az ilyen beszólások el tudják rontani az egész napomat. Sajnos jellemző rám, hogy napokig emésztem magam egy-egy ilyen miatt, nem tudom, hogyan tudnék ezen is változtatni. Van valaki hasonló helyzetben? Mit lehet tenni ilyenkor?

2015. jan. 14. 17:00
 1/3 anonim ***** válasza:
2015. jan. 14. 18:25
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem értem mért várják el tőled hogy csak 5-öst hozz, ilyen ember a világon nincs. Azt írod a 4-es nem gáz, de azért lehetne jobb. Pont ettől nem jobb hogy ezen stresszeled magad! Mivel foglalkoznak a szüleid és minek készülsz? Az életben sose a kitűnő tanulók lesznek cégbvezetők és milliomosok, hanem az élelmesek akiknek nem (csak) könyvszagú tudásuk van. Az jó ha vannak magaddal szemben elvárásaid de azok ne azért legyenek, mert a szüleid azt akarják, vagy mert más beszólogat ha nem sikerül. Te hogy érzed milyen jegy lenne elég neked? Ha 4-es akkor úgy is jó. Arra fókuszálj ami fontos. Mármint arra a tantárgyra amivel később kezdeni akarsz valamit. Relaxálj többet és próbálj a tanuláson kívül számodra kellemes dolgokkal is foglalkozni mint sport, kirándulás, bármi egyéb amitől úgy érzed hogy érdemes élni. Különben nagyon boldogtalan leszel.
2015. jan. 15. 10:18
 3/3 A kérdező kommentje:
Sajnos van még egy kitűnő tanuló az osztályban és ő valamiért az én jegyeimet is mindig számon tartja, ha pedig valami nem úgy sikerül, kioktat érte, mintha az anyám lenne vagy ilyesmi. Egyébként én személy szerint, ha a külső befolyást nem nézem, megelégednék egy jelessel vagy egy erős 4-essel, csak attól félek, hogy csalódást okozok valakinek, ezért tanulok legtöbbször. Szinte semmi más nem motivál. A tanárok hozzáállása is, miszerint mindent tudni kell, csak ront a helyzeten. Egyébként újságíró szeretnék lenni :).
2015. jan. 15. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!