Van egy barátnőm aki vagdossa magát mit tudnék vele kezdeni hogy leszoktassam?
Te errol nem tudod ot leszoktatni.. ez nem cigaretta ,minden az o fejeben dol el .. ha o akar leszokik ha nem nem.. ebbe nagyon nem tudsz beleszolni ,valoszinu rossz erzeset akarja tompitani ezzel ami teljesen ertheto, van ra magyarazat is.. de az most mindegy..
sajnos ebbe nem tudsz beleszolni tenyleg :/ legyel mellette amikor lehet ,hogy erezze ott vagy neki.. mindig:)
en is ezzel kuzdok mar 4 eve ..
Próbáltál már beszélni vele, hogy miért, milyen állapotban vagdossa magát?
És mennyire teszi? Bőr karc vagy belevág a kötőszövetbe is? Öngyilkosság a cél vagy csak önpusztítás, fizikai fájdalom?
Van pár kérdés amik azért számítanak.
Bocsi, de te ebben tényleg nem nagyon tudsz segíteni.
Ha látod, hogy szomorú, akkor öleld meg, vagy kezdj el vele erről beszélni, de vigyázz! Ha megbántod egy picit vagy túl sokat kédezel, erőlteted, akkor be fog zárkózni.
Én ezzel 4 és fél éve küzködök és én csak a tapasztalataimat mondom el.
Ha szeretnél beszélni velem, akkor írj üzenetet.
Sok sikert!
17:50-es válaszoló.
Hát van bőrkarc is meg bele is vág. Azt mondta szereti Csinálni, Érezni, Látni...
Ezt sajnos nem döntheted el, nem tudsz neki segíteni. Az egyetlen, amit tehetsz, hogy mellette vagy mindig, meghallgatod a problémáit, és lekötöd, mert legalább akkor eltereled róla a figyelmét. De hogy mikor hagyja abba, az csak rajta múlik. (Egyébként ő ezt egyáltalán nem érzi olyan komolynak, mint ahogy te átéled és nem érti, miért aggódsz).
Mindkét oldalról tapasztaltam, én is vagdostam/vagdosom magam és a legjobb barátnőm is...
Legyél mellette és próbáld mindig elérni h jó kedve legyen, azt h vagdossa magát azt meg ne hozd fel előtte, nem segít hidd el.
18/emoboy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!