Mit mondana erre egy jogász, megtehetik e?
Figyelt kérdés
"A" városban élünk. Férjemet "B"városba -tőlünk ugy 60 km-vitték,előtte pszichés zavartság és öngyilkossági kisérlettel.Másnap az ügyelete orvos a férjemet hazaengedte,mondván,ugy látja, nem indolokt a kórházban tartózkodás.A férjemnél se pénz,hogy hazajjjön,se telefon,se a gyógyszerei nincsenek.Semmit nem tudunk róla.A rendőrséget értesítettem.Tehetek a kórház ellen feljelentést? Ők arra hivatkoztak,hogy a férjem beleegyezett a távozásba,és a doktor úr szerint semmi nagy gond nincs.Évek óta pszichiátriai kezelés alatt áll,alkoholista.Ki a felelős,ha vmi történik??2014. dec. 17. 15:04
1/6 anonim válasza:
Megtehetik. A kórház nem börtön. Ha a férjed el akar menni, akkor elmehet. Ennyi.
2/6 A kérdező kommentje:
Hát ez elég szomorú...:(azért max annyit illett volna megkérdezni,hogy pl. uram, van aki várja, vagy értesiteni a családot,akik érte mennek,vagy egyáltalán :hol lakik??hogy jut haza???Hihetetlen hogy igy lesz...ják az embert...
2014. dec. 17. 15:11
3/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, már nem lehet benntartani kényszergyógykezelésre valakit, csak bírósági határozat alapján.
4/6 anonim válasza:
Ezt sehol nem kérdezik meg, én is kórházban dolgozom, tudom. Egyszerűen feltételezik, hogy józan eszű, felnőtt ember szól ha nem tud hazamenni, hogy idejében tudjanak neki betegszállítást intézni.
5/6 anonim válasza:
Ha nem indokolt a kórházban tartózkodása, akkor elengedik. A kórház kiadja a zárójelentést, és ennyi. A férjed beleegyezett. Miért nem telefonált? Biztos megengedték volna nekik a nővérkék vagy az orvos.
6/6 anonim válasza:
Ugyan már több hét eltelt azóta reméljük hazaért. Az esetleges szabály lehet, hogy benne van ebben [link] Joghézag. Hogy nyugodtan aludj, hívd föl az illető kórház betegjogi képviselőjét. A kórházból kiadott ember legtöbbször nem gyógyult, csak nem igényel további kórházi ellátást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!