Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit mondana erre egy jogász,...

Mit mondana erre egy jogász, megtehetik e?

Figyelt kérdés
"A" városban élünk. Férjemet "B"városba -tőlünk ugy 60 km-vitték,előtte pszichés zavartság és öngyilkossági kisérlettel.Másnap az ügyelete orvos a férjemet hazaengedte,mondván,ugy látja, nem indolokt a kórházban tartózkodás.A férjemnél se pénz,hogy hazajjjön,se telefon,se a gyógyszerei nincsenek.Semmit nem tudunk róla.A rendőrséget értesítettem.Tehetek a kórház ellen feljelentést? Ők arra hivatkoztak,hogy a férjem beleegyezett a távozásba,és a doktor úr szerint semmi nagy gond nincs.Évek óta pszichiátriai kezelés alatt áll,alkoholista.Ki a felelős,ha vmi történik??
2014. dec. 17. 15:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Megtehetik. A kórház nem börtön. Ha a férjed el akar menni, akkor elmehet. Ennyi.
2014. dec. 17. 15:08
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát ez elég szomorú...:(azért max annyit illett volna megkérdezni,hogy pl. uram, van aki várja, vagy értesiteni a családot,akik érte mennek,vagy egyáltalán :hol lakik??hogy jut haza???Hihetetlen hogy igy lesz...ják az embert...
2014. dec. 17. 15:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, már nem lehet benntartani kényszergyógykezelésre valakit, csak bírósági határozat alapján.
2014. dec. 17. 15:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Ezt sehol nem kérdezik meg, én is kórházban dolgozom, tudom. Egyszerűen feltételezik, hogy józan eszű, felnőtt ember szól ha nem tud hazamenni, hogy idejében tudjanak neki betegszállítást intézni.
2014. dec. 17. 15:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha nem indokolt a kórházban tartózkodása, akkor elengedik. A kórház kiadja a zárójelentést, és ennyi. A férjed beleegyezett. Miért nem telefonált? Biztos megengedték volna nekik a nővérkék vagy az orvos.
2014. dec. 17. 15:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Ugyan már több hét eltelt azóta reméljük hazaért. Az esetleges szabály lehet, hogy benne van ebben [link] Joghézag. Hogy nyugodtan aludj, hívd föl az illető kórház betegjogi képviselőjét. A kórházból kiadott ember legtöbbször nem gyógyult, csak nem igényel további kórházi ellátást.
2015. jan. 8. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!