Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az alvás félelemmel tölt el,...

Az alvás félelemmel tölt el, mi lehet ennek az oka? Mit lehet tenni ezzel?

Figyelt kérdés

Amikor már elaludtam szeretek aludni, meg ha felébredtem és még álmos vagyok szívesen visszaalszok, viszont nehezen veszem rá magam, hogy este lefeküdjek aludni. Mert félelemmel tölt el. Olyan rejtélyes, ijesztő dolog számomra valamiért, az álmodás, meg ami alvás közben a testtel van az is.

Van ez a REM szakasz is, gyors szemmozgás, ez is mi, el nem merem képzelni mi van olyankor a szememmel gyors szemmozgás gyanánt.

Meg ijesztő vagy furcsa álmoktól is tartok.

Miért tölt el félelemmel az alvás?

18/F

2014. dec. 9. 22:06
 1/2 anonim ***** válasza:
2014. dec. 10. 12:56
 2/2 anonim ***** válasza:

Az alvást "kis halál"-nak mondják. Nem lehet, hogy ezért félsz? A megsemmisüléstől, hogy nincs hatalmad a történések felett?

Ez nem így van, éjszaka is Te Vagy Te, csak egy érzékenyebb, finomabb formádban. Nem tudsz elszakadni teljesen a testedtől, de van annyi szabadságod, hogy "tevékenykedj" olyan rendkívül hasznos dolgokat, ami majd nappali tevékenységeidet, és egyéb fejlődési lehetőségeidet is segítheti. Minden alvás egy-egy utazás, gyönyörű dolog. Biztonságban Vagy, nem valami fekete térbe érkezel elalvás után. A REM pedig az álmodás szakasza a végletekig leegyszerűsítve. Nem tudom éber(nagyon nyugodt)állapotban szoktál-e képeket látni gyors egymásutánban? Ilyesmi lehet az álom is.

2014. dec. 19. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!