Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vannak itt pánikbetegséggel...

Vannak itt pánikbetegséggel küzdő emberek? Hogyan érhetem el a környezetem együttműködését?

Figyelt kérdés
Elég régóta van nálam ez a dolog, úgy 8 éve. Vannak enyhébb és rosszabb időszakok is, sajnos az utóbbi van túlnyomó részt. Ilyenkor heti 5x-6x is rám tör ez az állapot, szorongok, bepánikolok mindentől, nagyon sokat fogytam, aludni is alig tudok. Az a problémám hogy a környezetemben nem túl gyakori az ilyen ember mint én, tulajdonképpen egyedül vagyok a dologgal, és a hozzám tartozók nem veszik komolyan a dolgot, mindig azzal jönnek hogy nincs is ilyen betegség csak kitalálom, vagy veszekednek velem miatta, és ettől csak minden rosszabb lesz. Azt szeretném megtudni hogyan érhetem el azt hogy egy minimális megértést kapjak a környezetemtől? Mindenki azt mondja egy ilyen betegségnél szinte gyógyító lehet a szeretteink támogatása, arra gondoltam talán nekem is nagyon sokat segítene, ha lenne olyan ember aki megért, elfogad, és támogatna. Hogyan érhetem ezt el?
2014. dec. 5. 18:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem rossz irányba indulsz! Nem feltétlen attól fogod majd a segítséget kapni, akitől elvárod. Lehet, hogy nem az anyukád szeretete vagy nem a nagynénéd szeretete fog segíteni kirángatni ebből, hanem valaki teljesen másé.

Az interneten rengeteg ilyen fórum van, Facebookon is különböző csoportok, ahol hasonló problémával küszködő emberek beszélgetnek, segítik egymást, találkozókat szerveznek, ötletelnek, stb. Javaslom, hogy lépj be néhányba! Plusz, nagy segítség lehet a szakember is.

2014. dec. 5. 18:59
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ!
2014. dec. 5. 19:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Én gyógyult pánikbeteg vagyok, voltam. Szívesen segítek, ha írsz.
2014. dec. 5. 19:20
 4/4 anonim ***** válasza:

szia!

Szerintem ne ez irányba indulj, hanem ezt az energiát a betegség legyőzésére használd! Tudom, hogy régen szenvedsz benne, de én is kilábaltam belőle úgy, ahogy. (nem teljesen, de kontrollálom) És el sem mondtam senkinek, csak amit nagyon muszáj volt. Tudom, hogy nehéz, de énrám is ha rám tör(ne) a roham, mondjuk a városban, akkor elhitetem magammal, hogy én vagyok az erősebb, és nehogy már....és működik. Néha még ki is nevetem magam, hogy milyen kis hülye vagyok...

Mindig féltem a liftben. Hová költöztünk? Liftes ház, 3. emelet. Na, biztos nem fogok lépcsőzni...először csak a párommal, vagy idegennel lifteztem , kb 2 hétig. utána már egyedül is.

Mindent meg lehet oldani, csak erő kell hozzá. De ez a Te döntésed. És ez segít, hidd el. Mert ha kuncsorogsz a rokonoknál, hogy segítsenek már rajtad, mert beteg vagy, örökké az is maradsz.

Ezt nem bántásból írom, ez sajnos így van. Ez a legnehezebb benne. Hogy magunkon kell felülkerekednünk.

Nem éltél át valami nagyon veszélyes dolgot, amiből egyedül másztál ki? Erőt adhatna. Én egyszer a víz aljáról, egy örvényből másztam ki egyedül, kb 3 méteres vízből kb. 16 éves koromban. Mindig eszembe jut, hogyha ott, a víz alatt nem adtam fel, akkor nehogy már ilyen bajom legyen...meríts erőt valamiből! Ne várd mástól a segítséget, mert az nem fog igazán segíteni!

Nagyon sok erőt kívánok neked!

2014. dec. 5. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!