A vagdosasnak es a karmolgatasnak/csipesnek hasonloak a lelki okaik?
Karmolás attól van mert viszket vaalkinek a bőre! És nem karmolásnak hanem vakarásnak hívják ezt a tünetet.
A vagdosás pedig idegbetegségre vall és nem lelki hanem agyi betegség okai vannak.
Az érzéketlen válaszok szinte velejárói egy ilyen kérdésnek. Sajnos olyan szinten el van ez a téma bagatellizálva, hogy olyan nincs másik. Én kb 6 évig vágtam. Csak azt tudom neked elmondani, én miket éreztem. 17.voltam és 12 éves korom óta csak az öngyilkosság foglalkoztatott. Volt egy sz.r gyerekkorom (és itt súlyos dolgokra gondolok) meg egy tanárom aki megölte magát és ettől fogva tisztára megőrültem.
Mikor 17 voltam hazamentem eltörtem egy üveget és úgy gondoltam megölöm magam. Fogtam, vágás és utána furcsa dolog történt. Jobban lettem. És ezért vágtam utána mindig, hogy elkerüljem az öngyilkosságot. Nemcsak hogy nem tudtam megfogalmazni a problémámat, senki se lett volna aki érthetné. Az üveg megértett. Nem ítélt, segített.
Mit éreztem közben?
Mintha kifolyt volna a szenny, megtisztultam volna, megbékéltem volna egy újabb napra, nem tudtam sírni és mikor vágtam viszont úgy éreztem "vörös" könnyeket sírok és megkönnyebbültem. Felvidultam kicsit. Néha sokkos állapotba kerültem.
A magyarázatot sokan kutatják. Az biztos a testi sérülés endorfint szabadít a véráramba.
Gondolom igen, hasonlóak az okok, kivéve, amikor valaki csak "divatból" csinálja. Miattuk van az is, hogy lenézik azokat is, akiknek komolyak a gondjai.
Én is tettem már kárt magamban ilyen-olyan módon. Nem old meg semmit, de terel a lelki fájdalomról, meg legalább megbüntetem magam (mert úgy érzem, hogy megérdemlem).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!