Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Gondban vagyok a...

Mit tegyek? Gondban vagyok a tesiórákon!

Figyelt kérdés
16 éves fiú vagyok, és gondban vagyok a tesiórákon. Amikor más osztállyal tesizünk, focizunk, stb., bepánikolok. Oké, hogy nem bírom a "tömeget", de itt is, izzadok, szívem ver, és olyan érzésem, mintha mindenki rám szegezné a tekintetét. Néha csak kitalált indokkal nem tesizem. Könnyített tesim van, bár, az egy kisebb szívprobléma miatt. Egész évben nem játszhatom a kitalált indokokat... mit tegyek? :((
2014. nov. 27. 19:41
 1/4 anonim ***** válasza:

1. keresel egy pszichológust (ugye tudod, hogy nem ciki a pszichológus???), aki segít megbirkózni a problémáiddal.

2. megpróbálod elérni a teljes felmentést.

Az elsőt javaslom, mert a nagybetűs életben nem lesz felmentés semmiből.

2014. nov. 27. 20:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Volt más dolog a múltban ami szintén ezt a reakciót váltotta ki?
2014. nov. 27. 20:45
 3/4 A kérdező kommentje:
Szerintem, és ahogy a szüleim is látják, kisebbségi komplexusom van. Látom, hogy a kortársaim milyen ruhákban járnak, milyen belőtt hajjal, és annak ellenére, hogy azt mondják (nem csak a szüleim), jól nézek ki, és nálam sokkal rondábbak vannak, egyszerűen nem tudom elhinni. És, nem is szeretem, ha megdicsérnek, pl. a hajam miatt. Nem tudom, miért. Ha jellemeznem kéne a hangulatom, átlagban, "egyszer fenn, egyszer lenn". Sokszor magamba roskadok, és csak vagyok, nem vágyom emberi társaságra. Sőt, vannak olyan helyzetek, egyre többször, amikor eltűnnék a világ elől... és, akinek volt már ilyenje, tudja, milyen rossz érzés. :(
2014. nov. 27. 21:02
 4/4 anonim ***** válasza:

A lényeg, hogy valamit csinálnod kell, mert ha nem kezdesz el tenni ellene, akkor 25 évesen is ugyanitt leszel, hogy nem mersz majd megtenni dolgokat.

Szerintem ehhez csak hozzászokni lehet és begyakorolni. Azt meg pont úgy lehet, ha nem kerülöd el ezeket a helyzeteket. És elfogadod, hogy bármi lesz is hagy jöjjön.

Esetleg gondolj ki más helyzeteket, ami szintén zavarba hoznak és amitől pánikolsz és kezd azokkal, ha ez túl nagy lépés. Szólíts meg valakit az utcán és kérdezz valamit(lehetőleg egy lányt aki tetszik). Aztán ha ez megy kérj. Pénzt vagy zsebkendőt, vagy telefont hogy hagy telefonálhass. Énekelj az utcán. Menj el sportolni valahova, ha azt szabad. Menj el egyedül moziba. Menj el egyedül színházba. Menj be egy elegáns étterembe wc-re. stb stb stb stb.

Ez az egész az egyik fő erényről szól, amit úgy hívnak bátorság. Ez is olyan fontos dolog, mint a bölcsesség, vagy az igazságosság.

2014. nov. 27. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!