Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Túl fejlett az igazságérzetem,...

Túl fejlett az igazságérzetem, túl komolyan veszek dolgokat, változtassak? Hogy?

Figyelt kérdés

Alapvetően rugalmas ember vagyok, sosem keresem a lehetőséget, hogy még ahol lehet is, számonkérjem a másikon a hibáit, vagy hogy valamit nem csinált meg.

Viszont arra allergiás vagyok, ha valaki nem tartja be az igéreteit. Volt olyan, akivel beszéltünk, hogy "ha lesz XY koncert, akkor beszéljünk már össze" - jó, eltelt nagyjából egy év, lett olyan koncert. Alig tudtam elérni az illetőt, és mikor sikerült, aztmondta hogy "fúúú oké jövök" - nem jött, de még akkoris kerestem. És, a koncert után fogtam az illetőt, és töröltem a telefonomból, igaz másnap SMS-t irt, hogy "látom kerestél milyen volt stb" de nem válaszoltam.

Nem tudom elviselni, hogy amig én minden rezdülését megjegyzem a másiknak, akkor mások ilyen hanyagok, felületesek.

És ami kapcsolódik, hogy túl komolyan is veszem a dolgokat... ha valaki azt mondja, hogy "ne vedd komolyan, hogy XZ most beszólt, ő ilyen, ha igy kel fel a nap jókedve van, ha nem, akkor mindenkinek beugat, nem gondolja komolyan" - ANYÁD! Én miért nem vagyok ilyen? Nem jöttem össze egy nővel, meghalt a macskám, stb mégsem rúgok bele a másikba?

És az ilyen sérelmeket én JÓL megis jegyzem, évekre.

Nem tudom, ezen érdemes e változtatni, hogy változtassak?

2014. nov. 17. 12:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Úgy változtass, hogy az érzelmeken alapuló kapcsolatokat ne vedd túl komolyan. Sem a pozitiv, sem a negatív érzelmekkel átitatottakat. Egyébként is az emberi kapcsolatok kétoldalúak, oda-vissza és talán te vagy az, aki többet képzel bele, mint amennyi benne van. Egyedül a racionális, tárgyszerű emberi kapcsolatokra lehet építeni. Csak azok olyan merevek, hidegek, éppen a szélsőséges érzelmek hiányoznak belőle.
2014. nov. 17. 13:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem is tul fejlett az igazsagerzetem, de megis beugatok mindenkinek

Gondolom ez nem sokat segitett most rajtad,de jol esett leirnom

2014. nov. 17. 13:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok. Szerintem nem kell ezen változtatni, ugyanis jogos részedről is a felháborodás. Elvárható egy baráttól, ha valamit megígért tartsa be, vagy ha tényleg valami közbejön akkor jelezze. De a hitegetést, hazudozást, átverést barátnak nevezett emberektől én sem tolerálom, nincs is sok barát, de nem is kell.
2014. nov. 17. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!