Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van a térképekre vonatkozó...

Valaki : kérdése:

Van a térképekre vonatkozó agyi hiányosság?

Figyelt kérdés

Mint a diszlexia,diszgrábia,vagy ami miatt matek felmentést szoktak kapni.

Napok óta a térképet nézem (Magyarország) és semmit nem tudtam megjegyezni róla. Pedig tényleg napok óta ezt tanulom.

2014. nov. 15. 13:32
 1/5 anonim ***** válasza:

Kétlem...

Viszont..állíts fel egy rendszert szerintem, én így tanultam..

Először is:

Régiókra osztottam (értelemszerűen megtanultam behatárolni)

Ha már ezek mentek, akkor a régiókat megyékre osztottam, ezekhez ment a megyeszékhely természetesen.

Innen pedig jóformán gyerekjáték tanulni, ha a régiók-megyék-székhelyek megvannak, sok sok vaktérkép, és nem lesz gond.

2014. nov. 15. 13:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez jó ötlet,csak nekünk nem csak a székhelyek kellenek,hanem az ilyen városok is,hogy pl. Kalocsa,Kiskunhalas,Cegléd,Hajduszoboszló...
2014. nov. 15. 13:46
 3/5 anonim ***** válasza:
igen, van
2014. nov. 15. 13:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Értem, illetve gondoltam is :D

Viszont, ha az alapok megvannak, akkor arra már tudsz építeni :)

Nekem egyszerűbb volt azzal a módszerrel, amit leírtam, mint hogy, csak random nézzem a városokat, és próbáljam meg bemagolni, meg hát..eléggé vizuális típus vagyok :D

2014. nov. 15. 13:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Igaza van az elsőnek, először rendszerezned kell magadban az ország struktúráját. Ehhez az első lépés a megyék, megyeszékhelyek.

Szerintem nem jó a módszered, ha csak nézed, nem fogod tudni megtanulni. Neked is részt kell benne venned.

Rajzold le Magyarország térképét a saját kis kezeddel, jelöld be rajta a megyéket és a megyeszékhelyeket. Csinálj vaktérképet, és gyakorolj azon.

Ha már megvannak a főbb városok, akkor tudsz viszonyítani.

Rajzold be azokat a kisebb településeket, amiket tudnod kell, aztán próbáld meg egyedül betenni őket egy vaktérképre.

Ha könnyebb úgy megjegyezned, rajzolhatsz is valamit a térképre, amiről eszedbe jut pl. Hajdúszoboszlón ott az Aquapark, rajzolj egy csúszdát a település mellé. Kiskunhalas híres a halasi csipkéről, vagy akár egy halat is rakhatsz mellé. Talán így kis jelekkel jobban megy majd, hogy tudod, hogy pl. a csúszda ott volt Debrecen mellett.

Addig rajzolj magadtól, amíg a kisujjadban nincs. Kizárt dolog, hogy ne tudnád megtanulni, csak rá kell jönni a helyes módszerre.

2014. nov. 15. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!