Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hová vezet ez az élet?

Hová vezet ez az élet?

Figyelt kérdés
Kezdek megōrülni, nincs kiút abbôl a helyzetbōl amiben vagyok, nagyon lehangoló ha a jövōre gondolok. Pedig most is rossz, és korábban sem volt jobb, csak utolag ráeszméltem, hogy egy álomvilágban éltem, de legalább boldogabb gyerekkorom volt. 35 éves férfi vagyok. Egyedül, család, rokonok, barátok nélkül élek egy kis faluban a beteg öcsémmel, akit én tartok el. Ha legálább én egészséges lennék, de nem. Én is küzdöm a betegsèggel, annak tudatával, és hogy csak romlani fog az állapotom. Öröklött harmadfokú vénás elégtelenségem van amit késōn diagnosztizáltak, így olyan a lábam mint egy 60 évesé, kompressziós harisnyát kell hordanom hogy nehogy trombózis, fekèly támadjon meg. Mindezt legkevésbé mutatva a testvéremenk aki îgy is pszichiátriai kezeléseken esett át többször, 2 év alatt négyszer vitték szubintenzívre, idegöszzeomlás miatt. Mivel Ö érzékeny, gyenge lélek hozzám képest,, így nem birta feldolgozni az élet sûlyát amit kaptunk a nyakunkba. Egyedül talán az ad erōt még, ha rá gondolok neki milyen érzés élni, gyógyszereken, nehogy eluralkodjon rajta teljesen a betegsége.Talán azèrt nem kattantam be én is mert reggeltōl estig dolgozom havi 80ért, és a munkahelyi ártalomért persze. A bánat rámtelepedett mint a köd az ōszi tájra. Küzdöm amíg bírom, de a boldogság, öröm már nagyon messze van tōlem.
2014. nov. 14. 21:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Ilyenkor erzem szarul magam hogy 19 evesen kb semmit nem csinalok es 150.000Ft-ot keresek vele havonta.

Neked nem tudok sajnos mit mondani, csak hogy kitartas!

2014. nov. 14. 21:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem tudnál segítséget kérdni valakitől? Valakihez fordulnod kéne. Emberekhez vagy hivatalokhoz. Valami segélyt nem lehetne pl szerezni?

Vagy ha nem is kérdni de őszintén odamenni egy emberhez és megosztani a gondjaidat. Nincs egy régi barátod, aki meghallgatna? Nincs egy rokon valahol?

Amúgy meg minden élet ugyanoda vezet ezt te is pontosan tudod. Próbáld szeretni az tiédet és magadat. Vedd észre, hogy nagyon nem ugyanazt a játékot játsszuk, ne másokhoz hasonlítsd magad. Olyan ez, mint egy számítógépes játékban, hogy van aki könnyű fokozaton megy és van aki nehezen, az utóbbinak töredék erőforrásból kell valamit kezdeni és rohadt nehéz minden kör, ha nem akarja elkúrni. És aztán a különféle játékokban nem is ugyanazok a célok. A tiédben nagyon egyediek lehetnek. Lehet csak annyi, hogy őrizd meg a jó kedélyed ebben az egészben. Vagy őrizd meg a testvéredét. Tudjatok nevetni együtt. Próbáld meg megnevettetni néha. Olyan ez az egész, mint ahogy menetelnek a zombik. Hullanak le a végtagjaik, de vonszolják magukat tovább és nem érdekli őket. Esünk szét. De nem baj. Így van rendjén. És vedd azt is észre, hogy sok életben nincs boldogság. Sok nagy életben sem. Ott van pl József Attila, aki talán a legszebb verseket írta ezen a nyelven és nem hiszem, hogy sokszor volt boldog. Kell ilyen élet is. Fogadd el, ha a tiédben sincs sok. Maradj tiszta lelkű boldogtalanul is. Gondolj vissza honnan jöttél, hogy kerültél ide. És nem hibáztass senkit. Se másokat, se magad. Csak próbáld megérteni. Kik voltak a többi szereplők, miért voltak olyanok, hogyan hatottak rád, milyen sérüléseket okoztak. Te milyen sérüléseket okoztál. Ez a mozid. Nem vígjáték, hanem dráma. De sok szép dráma van.

De azért azt is mondanám, hogy próbálj valami örömöket felfedezni magadnak. Nem tudnál tanulni valamit? Pl valami hangszeren? Meg hallgass zenét. Vagy hangos könyveket.

Ez pl nagyon szép: [link]

Meg zene is kettő, hátha tetszik:

https://www.youtube.com/watch?v=zAleQ79UlT8

https://www.youtube.com/watch?v=kf1G2kteTfM

2014. nov. 14. 23:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Elsőnek! Azért ezt nem kellett volna kiírnod! Ezzel nem segítettél, csak dicsekedtél egy jót, hogy te milyen szerencsés vagy.

Kérdezőt meg én is nagyon sajnálom. Erre nehéz igazán értelmes tanácsot adni. Testvéred kap valami támogatást? Szabadnapodon nem tudsz kimozdulni? Társaságba menni, vagy csak egyet sétálni, ami jól esik?

Sok erőt, kitartást kívánok! És ha nagyon be vagy fordulva és tényleg nincs kivel megbeszélned, akkor én is csak annyit tudok tanácsolni, hívj fel egy ingyenes lelkisegélyt, ott meghallgatnak, megértenek. Így pötyörészve azért elég személytelen.

116-123

2014. nov. 14. 23:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi okean. Jól látod a dolgokat. Így Is fel lehet fogni a helyztetet. Én is erre törekedem,csak néha utolér a gondolatspirál. Hát igen a zene. a természet mellett a második legnagyobb dolog a földön. És az én nagy szerelmem már 20 éve. Ad egy pluszt, vagy nem is tudom hogy fogalmazzam. Lehetnék akár alkogolista is a helyzetem indokolná is mindezt, de a zene segíteni szokott azért.
2014. nov. 15. 15:08
 5/5 A kérdező kommentje:

Tetszik a mono is. A kedvenceim közül egy.

[link]

Igaz szomorú, de a legmélyebb érzelmek mindig ilyenek.

2014. nov. 15. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!