Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy bírjátok a hosszantartó...

Hogy bírjátok a hosszantartó munkanélküliséget lelkileg?

Figyelt kérdés

Miért nem lehet munkát találni nőként? Hiába adom le az önéletrajzot még válaszra sem méltatnak. Miért? Több szakmám is van, gyakorlat is, akkor miért nem kellek sehová? Nem fér az fejembe. Ha be is hívnak végre valahová, akkor ott is túl sokan vagyunk az álláshelyre. Miért nincs munka????? Mi lesz így az emberrel? Se tb, se nyugdíj :( Se semmi élet. Hogy lehet ezt bírni épp ésszel?

33/n

2014. nov. 13. 10:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
2014. nov. 14. 07:51
 12/21 A kérdező kommentje:
Látom nem vagyok egyedül...
2014. nov. 14. 12:46
 13/21 anonim ***** válasza:

Számítottam a félreértésre ezért írtam a mondókában hogy: ” Természetesen a gondviselésen nem azt értem, hogy várjuk a sült galambot. Hanem azt, hogy magunk is megteszünk mindent, ami tőlünk telik.”

„Attól nem lesz az életszínvonalam jobb, hogy morzsolgatom kezeim meg imádkozom, meg ostyákat nyammogok, meg valami vörös löttyöt iszogatok.”

Nagyon sztereotipikusan látod a keresztényeket. Ne külsőségek alapján formálj véleményt, hanem pl. olvasd el az Újszövetséget, s az alapján döntsél! Olvastad? 

A benne megjelenő szellemiség önmagáért beszél. (Van összehasonlítási alapom, kb. 16-17 éve foglalkozom, gondolkodom ilyen témákon, ismerek más vallásokat is)

„Bírom mior a szerencsétlen hajléktalannak is odaböfögik, majd Isten megsegít, mert Isten szeret.” Hajléktalan még nem voltam az igaz, de a 9. hsz-t nem csak úgy odaböfögtem neked, nem is ismerve ezt az élethelyzetet, mármint a munkanélküliséget. Van „jogalapom” hozzászólni a témához, mert én is voltam, vagyok a munkanélküliség cipőjében, átéltem a reményvesztettséget. Régebben előfordult, hogy feladtam dolgokat, mert rám jött a borúlátás, hogy úgy sincs értelme, végigcsinálni. Azóta változtam meg, mióta rájöttem a gondviselésre, ez volt a hiányzó láncszem a világképemből, s úgymond a sorsom vezetett rá – szenvedés árán -, hogy ráébredjek.

Már írtam egy hsz-ben e témáról:

„Azt mondod, hívő vagy, de realista. Az Ószövetségben is előfordul egy realista, mégpedig a Prédikátor könyve (szerzője Salamon). Ha elolvasod, készülj fel előre, hogy egy nagyon depressziós és realista írás! Ha úgy képzeljük el a világot, hogy Isten van, de nem avatkozik bele, nagyon találóan leírja a dolgokat. A nem hívők számára kb. olyan is a világ mint ahogy leírja.

Utána összehasonlításként olvasd el a Zsoltárok könyvét. Itt felcsillan a fény az éjszakában, ugyanis, kiderül, hogy a hívők számára Isten jelen van, létezik egy speciális gondviselés! Ezt az aspektusát, rejtett oldalát a világnak csak az tapasztalja meg, aki aktív hívő, azaz kapcsolatot ápol Istennel.”

2014. nov. 14. 15:02
 14/21 A kérdező kommentje:
Olvastam a Bibliát végig. Tudom miről szól, de engem ez nem vigasztal igazán, mert kaptam egy földi életet és szeretném jól érezni magam benne és nem Istennel foglalkozni egész életemben, ami egy lélek valójában. Nem tetszik sok keresztény ember hozzáállása sem. Nagyon kétszínűek és álszentek. Eleve az hogy világi meg szellemi. Ilyen nincs! Ők, akik szelleminek nevezik magukat, semmiben nem különböznek a világi embertől, ugyan azt a természetet kapták, ugyan úgy önzők, vagy ép kedvesek mint a világi, ugyan azok a tulajdonságok meg vannak bennük. Sokukban nagyképűséget és lenézést látok, mert hogy ők a kiválasztottak. Ez mind oké és akkor mi van, ettől sem több a másiknál, hisz nem mindenkié lehet a hit. A valóságban meg nem veszik észre azt, hogy nincsenek igazi barátaik, sokaknak nincs kapcsolatuk, 30 felett szűzek. Isten nem ezt kérte amit ők, sokan csinálnak, meg ahogy élnek, meg amit a papok, pásztorok beszélnek. Nem a szellem világgal kell foglalkozni, hisz emberek vagyunk. Nem érdekel Isten, sajnálom! Se ördög, se démon, se angyal. Engem az érdekel, hogy amíg itt kell lennem, tudjak emberként élni. Belénk lett kódolva a szaporodás ösztöne is (csúnyán fogalmazva). Hogy lehet, hogy pont ezek az emberek nem képesek kapcsolatokat kialakítani? Mindegy is. Bibliára, Istenre rátérve. Valahogy mindig megtalál, valami emberen keresztül, de nem akarok ezzel foglalkozni, nem akarok olvasni, nem hoz változást. Le van írva érthetően, ez várható az utolsó időkben, de tudja a teremtő is, hogy ez mennyire megterhelő lelkileg mindenki számára és elnézést, de egy szellemmel nincs kedvem beszélgetni, mert az megint csak egy elzárkózás a valóságtól, az emberektől, én ezt nem akarom.
2014. nov. 14. 16:11
 15/21 anonim ***** válasza:

„A valóságban meg nem veszik észre azt, hogy nincsenek igazi barátaik, sokaknak nincs kapcsolatuk, 30 felett szűzek.”

Jézusmária az összes keresztényről ezt gondolod? :)

„Nem a szellem világgal kell foglalkozni, hisz emberek vagyunk.”

Ez igaz, kereszténység nem azt jelenti, hogy elzárkózunk a világtól, a „szennyes világtól” meg akarjuk óvni magunkat. Ez félreértelmezett kereszténység lenne. Mindennapi emberként is lehet élni hívőként!

„Ők, akik szelleminek nevezik magukat, semmiben nem különböznek a világi embertől, ugyan azt a természetet kapták, ugyan úgy önzők, vagy ép kedvesek mint a világi, ugyan azok a tulajdonságok meg vannak bennük.”

Ha egy magát kereszténynek mondó ugyanúgy káromkodik, erőszakoskodik, hazudik, csalja a párját, rosszindulatú, stb. mint egy „világi”, akkor az illető nem keresztény, nem következett be életváltozás. Ez nem azt jelenti, hogy egy kereszténynek nincsenek jellemhibái. Nem saját erőlködésünkből leszünk jobbak, hanem hogy Isten elkezd dolgozni rajtunk, olyan élethelyzetekbe tesz bele, olyan emberekkel hoz össze – akár nehézséget jelentő- , ami hatásra fejlődhetünk. Maga Isten a szabadító (Jézus nevének jelentése is ez).

Sajnálom, hogy nem érdekel ez a dolog. Végül is választhatod, hogy saját erőddel küzdj meg az elemekkel és e világgal… Csak nem veszel tudomást egy fontos aspektusáról e világnak (Isten létéről). A kereszténység magyarázatot ad, miért van rossz és igazságtalanság a világban, annak ellenére, hogy Isten jó (merthogy Jézus azt tanította, hogy az Atya JÓ.)

2014. nov. 14. 18:16
 16/21 A kérdező kommentje:

Általánosítottam, de nem minden keresztényre értettem, amit leírtam. De ezek tények!

Igen, le van írva mi miért van és lesz. Én meg várok, mást nem tehetek. Jelenések könyve a Biblia vég pontja. Azon változtatni nem lehet, az be fog következni és pont. Olyan váratlanul jönnek majd a földi "pokol", mint a terhes nőre a szülőgörcs. Ki tudja mire érti, csak találgatások mennek rá, lehet majd ha EU összeomlik, akkor lesz egy igazán nagy és komoly gazdasági válság, akkor jön el az igaz nyomor, az éhinség és a sok borzalom, ami le van írva. Vagy ki tudja, kitör majd egy 3. világháború, bármi megeshet. El van rendelve minden.

2014. nov. 14. 18:28
 17/21 anonim ***** válasza:
„El van rendelve minden.” Nem el van rendelve, hanem Isten megengedi, hogy ez történjen, s mivel időn kívül létezik, tudja. Az ember ilyen világot tud produkálni Isten nélkül, amilyen volt a történelmünk, amilyen lesz a jövő, Jézus eljöveteléig.
2014. nov. 14. 18:53
 18/21 anonim ***** válasza:
Hát visszatérve a munkanélküliségre, én bizony azt látom, h igencsak méltatlan, emberileg szenny, buta emberek ülnek főnöki székben milliós fizetésekért, míg egy tanult, normál lelkiállapotú embernek egy minimálbéres állás sem jut...várom, hogy Isten mikor fog változtatni ezen!Ha fog, én leszek a legnagyobb hívó, esküszöm!
2014. nov. 14. 19:45
 19/21 A kérdező kommentje:
Nem fog ez változni! Sajnos. Belegondolva abba, ha nem lenne ekkora önzőség, akkor nem lenne szegénység sem. Elképesztő egyesek mekkora vagyonnal rendelkeznek és olyan áron, hogy milliók nyomorognak miatta, 1 ember meg a családja miatt! Pedig én nem vágyok nagy dolgokra, tényleg csak annyira hogy legyen egészség nem csak nekem, hanem még a megmaradt családtagomnak is és legyen egy olyan munka, amiből meg lehet élni! Nem kell több, esküszöm!
2014. nov. 14. 19:59
 20/21 anonim ***** válasza:
Dettó!
2014. nov. 14. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!