Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez paranoia lehet, vagy...

Ez paranoia lehet, vagy esetleg más?

Figyelt kérdés

Szóval eléggé túlreagálom a dolgokat , gyakran érzem tömegben boltban hogy engem néznek vagy rajtam nevetnek, gyakran gondolom úgy hogy rosszat akarnak nekem barátaim / szüleim.

De írok egy két példát inkább: pl. Egyik osztálytársam mérges volt rám és azt hittem meg akar ölni(pedig én is tudom hogy ez egyáltalán nem reális) , olyan halálfélelmem volt hogy pár napig be se mertem menni iskolába.

De ez sokszor előfordul hogy úgy érzem valaki meg akar ölni mondjuk útcán ha furán néz rám valaki , esetleg kocsmában egy részeg ember, bármi.

Vagy láttam egy kutyát az útcán ( félek a kutyáktól) és azt hittem meg fog harapni ezért inkább fél órával hosszabb úton mentem hogy elkerüljem.

De úgy nagyjából mindentől lehet halálfélelmem ha elkezdek gondolni hogy mi lenne ha ... (de járok iskolába, sporotolok is mielőtt még valaki írná hogy túl sok időm van gondolkodni hülyeségeken :D)

viszont nem is olyan durva mint a pánikbetegeknek , annyira azért nem leszek rosszul , de azért nem jó érzés

2010. jan. 27. 22:29
 1/7 anonim ***** válasza:
basszus ugyanez, teljesen ugyanez a problémám!!!!!!! :S hány éves vagy, nemed? mióta van ez?
2010. jan. 27. 22:33
 2/7 anonim ***** válasza:
teljesen ugyanez! csak én még halálos betegségeket is beszoktam képzelni. :S
2010. jan. 27. 22:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Én kb. 14-15 éves koromban voltam ilyen, azután szépen elmúlt.
2010. jan. 27. 22:47
 4/7 A kérdező kommentje:

halálos betegség még nem , inkább gagyi betegséget éreztem halálosnak pl mandulagyulladás azt hittem meg fogok halni :P

20 F egyébként szóval nem vagyok olyan fiatal azért :S

2010. jan. 27. 22:52
 5/7 anonim ***** válasza:
tudom,hogy ez a legidegesítőbb válasz,de azt hiszem elkélne egy szakember:) mármint, úgy gondolom egy csomó ember úgy nyomorog évekig, hogy lehet, hogy tök könnyen tudnáak rajta segíteni. CSak van ez az előítélet, hogy csak a bénák mennek pszichológushoz, meg az őrültek. pedig néha tök ép embereknek is elkél a segítség. sztem ne hagyd, h ez így elcsessze a mindennapjaid, inkább kérj segítséget a kimászáshoz! (erre sztem így egyikünk sem tud majd jó segítséget nyújtani, kevés egy komment ehhez)
2010. jan. 27. 23:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Hja, totál paranoia.

Amúgy az utcán ha meghalsz, félórán belül a mentőt se hívja senki, az tuti biztos. Szóval kb ennyire figyelnek egymásra az emberek. Úgyhogy azt, hogy mindenki téged néz, azt csak és kizárólag te képzeled be magadnak, és azt, hogy ki mit gondol rólad, azt is te képzeled be, ugyanis nem vagy gondolatolvasó, hiába is szeretnél az lenni.

Nekem mondták már, hogy csúnyán néztem valakire, közbe meg csak néztem ki a fejemből, és valami tök máson gondolkodtam, semmi köze nem volt az illetőhöz.

Erről ennyit.

A kutyák meg, hát jó, attól félhetsz mert nem ismered őket, de egyébként azok is csak akkor támadnak ha félsz. Szóval ha képes lennél odamenni magabiztosan egy kutyához, azt ő is érezné, és nem parázna tőled.

Ugyanis a kutya is csak azért ugat, mert fél tőled.

A pánikbetegség pedig azért van, mert kicsit félsz valamitől, aztán egyre jobban belelovallod magad, ahelyett, hogy olyankor inkább megnyugtatnád magad,

és azt mondanád magadnak, hülyeség mindaz, amitől parázom.

Gondold el. Találkozol egy idegennel, aki mosolyogva, magabiztosan közelít feléd, az egyből szimpi, még ha nem is olyan szép.

Nah, legyél te is ilyen, és no para.

2010. jan. 28. 00:00
 7/7 anonim ***** válasza:

én azt tanácsolom,hogy:

szerezz be egy baseball ütöt,

a kutya ellen is jo,meg ha meg kell védeni magad,

meg ne felejtsd el az acélbetétes bakancsot!

hogyha rugni kell!

meg ne nézz sok horror filmet!

2010. jan. 28. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!