Milyen érzés az öngyilkosság előtti pillanatok?
Érdekes, de nem tisztán szörnyű érzés.
Ha meghal egy szeretted az szörnyű, aki átélt ilyet tudja. Az borzalmas.
De öngyilkosság előtt, van egy jó érzés is. Persze borzalmas, de ott van az is, hogy vége. Megszabadulsz mindentől.
Ateista vagyok és soha nem gondoltam rá, hogy utána mi lesz, mi van odaát. Mindegy.
Azt mondják a gyávák tesznek ilyet, de ez hülyeség, meg beszűkült tudatállapot. Ez sem igaz.
Hatalmas erő kell hozzá és egy nagyon tiszta elmeállapot áll be, akkor amikor felkötöd a kötelet és hurkot csinálsz rá.
Minden sokkal egyszerűbb lesz, megszűnnek az absztrakciók.
Én csak nagyon közel voltam hozzá, nem hajtottam végre. Nagyon nagy megnyugvást éreztem, hogy végre vége lehet. Nem gondoltam már senkire, hogy kiket hagyok itt, mekkora fájdalmat okozok nekik. Már nem érdekelt senki sem. Nyugodt voltam, minden tiszta volt.
Szerintem az öngyilkosság előtti közvetlen pillanatok nem olyan rosszak, sokkal rosszabb eljutni odáig. Na az szörnyű tud lenni, elég sok fájdalom kell ahhoz, hogy valaki meg akarjon halni.
Eljutni oda szörnyű, de közvetlen előtte megvilágosodsz szinte.
Második vagyok, pár éve volt egy sikertelen kísérletem.
Köszönöm, de nincs szükségem rá!
Nekem nincs, ettől függetlenül, másnak lehet. Én nem állok öngyilkosság előtt, csak szimplán érdekelt, hogy mi játszódhat le az "eset" előtt az emberek fejében.
Sajnos igen, reális a leírás, hogy az utolsó pillanat előtt minden tisztának tűnik, megszűnnek a kétségek, a sajnálkozás, világos lesz az egész... De ez éppenhogy az a bizonyos beszűkült tudatállapot. Annyira beszűkül a valóságérzet, hogy nem létezik más fontos szempont, mint a megszabadulás, menekülés - ezt egy racionális elme természetesen átfordítja bátorsággá, letisztulássá, hogy meggyőzze magát.
De ez csak addig tart valószínűleg, amíg át nem lépjük azt a határt. A halál, a vég határát. Akik a szinte lehetetlen helyzetből élve kerültek ki a kísérlet után, azok tulajdonképpen mind arról számoltak be, hogy abban a pillanatban megbánták, ahogy visszafordíthatatlanná vált. Persze akik nem élték túl, azoktól nincs információ.
Az öngyilkosság nem old meg semmit, legfeljebb áthárítja másra a nehézségeket. Mielőtt megtennéd, adj egy utolsó esélyt magadnak, az életednek.
Éjjel nappal, mindenhonnan, ingyenesen hívható a 116-123, fiataloknak a 116-111.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!