Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez mi lehet pontosan? (Dereali...

Ez mi lehet pontosan? (Derealizáció, depresszió, kényszerbetegség, disszociatív zavar)

Figyelt kérdés

Két hónapja kezdődött, az alábbi tünetek jellemzik:

- üresség, érzelmi üresség

- félelem (Gyakorlatilag mindentől, főképp a jövőt illetőleg, mert fogalmam sincs mi történt velem, de csörömpöléstől, vagy egyéb zajoktól is. )

- szédülés (Sokszor, főleg, ha nem otthon vagyok.)

- képtelen vagyok gondolkodni, magamba mélyedni

- nem érzékelem rendesen a világot

- ügyetlen vagyok

- sok sírás

- néha hányinger, gyomorfájdalom

- nagyon rossz álmok

- Folyton gyerekkori dolgok kísértenek, vannak a fejembe, vagy érzetben, kicsit úgy is érzem magam. Gyerekkori rossz dolgok, traumák is néha előjönnek. Ezért megvagyok zavarodva, hogy eddig amit csináltam elvileg én voltam, és már felnőttem,de mégis most sokszor azt érzem nem tudom eldönteni mi van, mármint tudatában vagyok annak, hogy ez igaz, de mégis úgy érzem mintha egy megszeppent kislány lennék, és, hogy talán úgy is néznek rám.

- Néha a dolgok előtt is úgy állok, hogy tudom, és értem, de mintha mégse tudhatnám...

21/L

Már nem merek kimozdulni se lassan otthonról, mintha teljesen fordítottja lennék magamnak. Mint egy rémálom.

Ez lehet erős kényszerbetegség és depresszió következménye?

2014. okt. 31. 23:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem egyszerű depresszió.

Életmódváltás kéne, mert nyilván a környezetedben levők váltották ki ezt belőled.

2014. nov. 2. 15:35
 12/21 A kérdező kommentje:
Hipnózis esetleg segítene? Fogják alkalmazni, ha ennyire elszakadtam magamtól és a külvilágtól?
2014. nov. 2. 17:13
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért ennyire nem kell megijedni,nem tűnik ez olyan súlyosnak hidd el.

Pszichózis esélytelen mivel akkor megszakad a beteg kapcsolata a valósággal. (tapasztaltam)

Valószínűleg ez egy enyhe vagy normál depresszió lehet vagy esetleg még a kezdete egyébként jobb lenne azokat a traumákat közelebbről is megnézned,kicsit magadba kéne ásnod,önismeret!

2014. dec. 8. 18:22
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, azóta közepes depressziót, középsúlyos panaszokkal, akut stressz zavart, szorongást, kényszerbetegséget állapítottak meg nálam. Kaptam antidepresszánst és nyugtatót.
2014. dec. 10. 15:01
 15/21 anonim ***** válasza:
És terápiára nem jársz? mert ezt vegyi úton nem lehet megoldni...
2014. dec. 10. 16:09
 16/21 A kérdező kommentje:
Még csak küldözgettek ide-oda. Most fogok majd visszamenni. Gyógyszert biztos kapok még egy darabig, de még így se igazán jó, aztán majd kiderül mi lesz.
2014. dec. 10. 16:47
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

A leírtak alapján valószínűleg szorongás derealizációs szövődménnyel. Nagyon rossz megélni, de ki lehet belőle jönni: mozgás, autogén training, szükség esetén terápia és gyógyszeres támogatás.

Kényszeres tüneteket nem vélek felfedezni, de a kényszerbetegség szintén sok esetben a szorongás eredménye.

Eltelt majdnem fél év, kíváncsi lennék hogy van a kérdező, remélem már jobban!

2015. márc. 22. 17:54
 18/21 A kérdező kommentje:
Valamivel jobban köszönöm, de sajnos még messze a régitől... Kényszeresség nálam főként gondolati téren nyilvánul meg, de szokott hozzá néha gyakorlati tevékenység is társulni... Már dolgoztam is, csak sajnos még mindig megvannak a fő tünetek, viszont lassan de haladok, és próbálok változtatni dolgokon...
2015. ápr. 3. 14:50
 19/21 anonim válasza:
Hogy vagy most ?
2018. jan. 6. 14:07
 20/21 anonim válasza:
Hogy vagy?
2018. máj. 5. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!