Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek ha olyan dolgokat...

Mit tegyek ha olyan dolgokat láttam amit nem szabadot volna és nem tudom feldolgozni?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok(lány), és annak idején körülbelül egy évvel ezelőtt kezdődött minden.Nagyon megszerettem a horrort és az ilyeneket.Egyre durvábbakkat kezdtem nézni amíg nem találtam olyan kis filmeket,animációkat az internet bugyrában amiket nagyon nem szabadot volna és nagyon 'szíven ütött engem'.Amióta azokat láttam nagyon rettegek és szorongók.Néha este amikor megpróbálok elaludni és becsukom a szemem nagyon ronda képeket láttok magam előtt.Kezdek beleörülni.Bárcsak soha nem kezdtem el volna olyanokat nézni,olyan hülye voltam,sajna nem tudom visszacsinálni.Gondoltam már hogy szólok a szüleimnek hogy mi van de tudom hogy csak 'kamaszkori' butaságnak fognák fel az egészet és nem akarnának segíteni nekem.Borzalmas rémálmaim is szoktak lenni,elaludni is féltem emiatt.Volt olyan hogy inkább egész este fent maradtam és kb rettegtem az ágyamban.
2014. okt. 19. 18:32
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%

Szia!

Én is nagyon szeretem a horrort, gyakran nézek is. Igaz, én már 19 éves vagyok, de már kb. 15 éves korom óta szeretem őket. Sosem voltak ilyen problémáim, max. néha-néha egy rossz álom. Tudod mi a titka? Ne vedd komolyan. Ezek NEM LÉTEZNEK! Képzeld el, miközben forgatják ezeket a filmeket, és a rendező ordibál a zombinak öltözött színésszel: "Kicsit vérszomjasabban hörögj, közben pedig forgasd a nyakadat, Stevie!" Képzeld el, hogy leállítják a marcangolás kellős közepén a filmet, mert a rendezőnek nem elég vérengzős, a színész pedig bosszankodik, hogy tizedjére is le kell forgatnia ugyanazt. Az operatőrök unják az egészet, röhögnek magukban szerencsétlen színészeken, akik vonaglanak a földön. De hát ez a színészet, élethű kell legyen. Képzeld el a kamerákat, mikrofonokat, sminkeseket a jelenetben, máris nem lesz olyan félelmetes. Ne félj ezektől. Azok a horrorok, amikre azt mondják, hogy igaz történeten alapulnak, max annyiban igazak, hogy egy házban leesett egy pohár. Hidd el, semmi ilyesmi nincs, csak az emberek agyszüleménye. És mikor nagyon félsz, gondolj csak az ordibáló rendezőre, és a fortyogó színészekre!!! Segíteni fog!

2014. okt. 19. 18:43
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy pszichológus tudna segíteni. kérd meg a szüleidet, hogy vigyenek el egyhez. Ha úgy gondolod, hogy nem értenék meg a problémádat és kinevetnének, hogy emiatt akarsz pszichológushoz menni (ami amúgy nagyon nem volna rendes dolog a részükről) akkor esetleg megteheted, hogy nem mondod el az okát. Mondd hogy problémáid vannak, de nem tudod hogy beszélhetnél róluk, de megőrjítenek és kipróbálnád, hátha egy idegen személy, valaki, aki ilyesmivel foglalkozik, segíthetne. Vagy találj ki valami ilyesmit. Lényeg hogy szerintem jót tenne neked, ha elmennél. Muszáj lesz ezekről a dolgokról valakinek mesélned, hogy túl tudj rajtuk lépni.
2014. okt. 19. 18:44
 3/13 anonim ***** válasza:
Ami megtörtént, azt nem lehet meg nem történtté tenni.
2014. okt. 19. 18:44
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm 2 :) ezt majd kipróbálom,1:Az a baj hogy azok a kis filmek tényleg igaziak voltak amiben borzalmasan szétgyilkolt emberek képe villant be, meg még volt pár ilyen borzalom meg hasonlók.A sima horror filmeket én se veszem nagyon komolyan már.(szerencsére.)Azért félek pszichológustól mert hallottam hogy az ilyen eseteket úgy is szokták megoldani hogy szembe állítanak azzal amitől félsz.(pl: nekem újra meg kéne néznem azokat pedig tényleg nagyon rettegek tőle.)
2014. okt. 19. 18:57
 5/13 anonim válasza:
Hát akkor az mondjuk már nem is sorolható a horror kategóriába... :( Miért mentél el idáig? Nekem volt egyszer egy Spongyabob fake rész, amiben kibelezett gyerekek képe villant be néha, na az is betett, többet ilyesmire nem kerestem rá. Szerintem egy idő után el fog múlni, de semmiképp se nézz ilyeneket egy jó ideig!!
2014. okt. 19. 19:03
 6/13 anonim ***** válasza:
Válts mesékre!Esténként nézz meséket,egy idő után eltünnek a képek.
2014. okt. 19. 19:04
 7/13 anonim ***** válasza:
Szerintem anélkül is feldolgozható, hogy újra meg kéne nézned, szóval nem fog ilyenre kérni egy pszichológus. Ha pedig mégis megtenné, még mindig mondhatsz nemet. Semmit se muszáj, szakembernél sincs kötelező, emiatt ne félj tőle! :)
2014. okt. 19. 19:09
 8/13 A kérdező kommentje:
5.Azt én is ismerem, az elsők között volt nekem.Már 1 éve nem nézek ilyeneket de mégis nagyon megmaradtak.Olyan boldog éltem a saját kis életem addig, nem is gyanítva hogy ilyen borzalmak történek a világban.Előző :próbáltam már meséket nézni de már nem tudok úgy rájuk tekinteni mint az előtt.
2014. okt. 19. 19:10
 9/13 A kérdező kommentje:
7/8 Jó tudni köszönöm, minden képen szólni fogok a szüleimnek, ez így már nem állapot.Kezdek teljesen kimerülni lelkileg.
2014. okt. 19. 19:11
 10/13 anonim válasza:
Szegénykém, nagyon sajnállak. Akkor ajánlok esténként vicces oldalakat! nemkutya.com, 9gag, valamint youtubberek poénos videói. Engem azok mindig megnyugtatnak. Ha gondolod, linkelek párat.
2014. okt. 19. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!