Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Magányosnak kellene lennem?

Magányosnak kellene lennem?

Figyelt kérdés
Idén ősztől egyetemista vagyok, és mindenhol úgy volt beharangozva, hogy hatalmas bulik lesznek, rengeteg barátom, satöbbi, valahogy vártam is, hogy olyan emberekkel találkozzak akik ugyan azt a tárgyat szeretik mint amit én, most azonban mióta itt vagyok, nem érzek túlzott kedvet az ismerkedéshez. Kollégiumban lakom tehát ~5 emberrel rendszeresen beszélek, a szakomra viszont csak idén 300 embert vettek fel, szóval nem igazán tudom hogy hol lehetne ismerkedni, és hogy akarom-e igazán. Valahogy nem érzem magam magányosnak annak ellenére, hogy a kolin kívül nem igazán szereztem barátokat, mert érdekel amit tanulok, szabadidőmben is szívesen csinálom, és nem olyasmi amit közösen lehetne valakivel gyakorolni. Programozáson, természettudományokon kívül a hobbim az olvasás, heti 1 könyvet ellapozgatok. Az miatt aggódom, hogy lehet-e valamilyen negatív következménye annak, hogy ilyen magányos farkas vagyok? Az önbizalmammal és a kommunikációs készségemmel nincs baj, mindenkivel el tudok beszélgetni ha akarok, csak valahogy nincs rá szükségem és ez megrémít.
2014. okt. 8. 19:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha nincs rá szükséged akkor mi a baj? Én is egyedül vagyok legtöbbször de nem érzem magamat magányosnak.
2014. okt. 8. 19:55
 2/5 anonim válasza:

Ha nincs rá szükséged, akkor nincs rá szükséged, ennyi és kész.

Én is ilyen vagyok.

Ha majd azt érzed, hogy nem jó, akkor változtass, mások unszolására végképp ne

2014. okt. 8. 19:57
 3/5 anonim ***** válasza:

Miféle negatív következményre gondolsz?

Attól tartok, korábban alaposan beléd verték, hogy csak az számít normális embernek, akinek párkapcsolata van és százszámra kapja a like-okat a facebook-oldalára.

Ami persze orbitális ökörség, de a csordaszellem sok embert maga alá gyűr.

Negatív következmény az lehet, ha nem érzed jól magad a bőrödben és társra/barátokra vágynál. De - mivel emberek között telnek a napjaid - akkor lenne is barátod és jó eséllyel társat is találnál. Ha meg nem vágysz rá, minek?

2014. okt. 8. 19:59
 4/5 A kérdező kommentje:

Arra tudok gondolni, hogy így mennyi érdekes tapasztalatot szalasztok el, de az nem szokott felmerülni, hogy "de jó lenne elmondani valakinek ezt vagy azt" vagy hogy elmennék bulizni.

Olyan negatív hatásra gondoltam, hogy nem tudom majd mit mondjak egy beszélgetés alatt, vagy nem fogok tudni olyan könnyen megismerni másokat, nagyon egocentrikus leszek, ilyesmi...

2014. okt. 8. 20:17
 5/5 anonim válasza:

Úgy tűnik megvan a magadhoz való eszed, szóval ne aggódj és ne rémülj meg!

Azt tedd amit belülről érzel, s akkor rendben leszel :)

2014. okt. 8. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!