Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért érzem magányosnak magam...

Miért érzem magányosnak magam a barátaim közt is?

Figyelt kérdés

Régen nagyon társaságkedvelő voltam, azonban most már nem járok el bulizni legszívesebben ki sem mozdulnék. Nem érdekelnek a barátaim és építem le őket sorra és sorra,mert amúgy is csak koloncnak érzem őket, viháncolni, beszélgetni a pasijukról és a nem létező problémájukról. Úgy érzem semelyikükkel nem lehetek önmagam,mert nem értenek és én sem értem őket. 23 éves vagyok, kb 10 hónapja jöttem haza 3 hónap külföldi munkáról,hogy befejezzem az egyetemet, de mindenképp külföldre szeretnék telepedni, ez az ország úgy érzem megfojt,az itteniekkel pedig úgysem tudom tartani a kapcsolatot.

Az elhidegülés már külföld alatt kezdődött, de mikor egyetem alatt munkát vállaltam folytatódott.

Nem jó magányosnak lenni sem de valahogy sehol sem találom a helyem, senkivel sem csak csodálkozom,hogy mikor lett minden ennyire kilátástalan és borús, magányos és lecsúszott?

Van ebből kiút, érzett már valaki hasonlóan?

2014. ápr. 12. 17:51
 1/1 anonim válasza:
Én éreztem, és nem vagy egyedül... A barátság szót sajnos ma már igen sokszor használják felületes, semmitmondó kapcsolatokra is... Én akkor éreztem így, amikor elköltöztünk szüleimmel egy új városba, és a régi ,,barátaimat" nem is érdekelte. Mintha valami kolonc lettem volna, annyira lesz*rták. Ez teljesen összetört, és az új sulimban emiatt mindenkit gyűlöltem. Nem volt elég a költözés okozta stressz, még ez is hozzájött. Teljese depressziós lettem, dührohamokat kaptam és befelé fordultam. Teljesen magányosnak éreztem magam. Mindig nagy, fekete ruhákat hordtam és iszonyatosan bunkó voltam. Elértem hogy engem is megutáljanak. De aztán valahogy erőt vettem magamon, és ha szóltak hozzám, igyekeztem visszafogni magam, hogy azért ne gyűlöljenek. Lassan egyre többen beszéltek hozzám, még ha csak egy két mondatot is. Én se hittem, de jólesett. Saját magam próbáltam kilökni a komfortzónámból. Beszélgettem értelmesen(!!) másokkal, és lassan leszoktam a sátán-kinézetről. Én annyit tudok tanácsolni neked, hogy te is próbálj meg kilépni a komfortzónádból, legtöbbször nem olyan félelmetes dolog, mint elsőre hinnénk. Találj valami hobbit, és az fog összehozni emberekkel. Vagy inkább hagyd, hogy rád találjon egy hobbi. Bicózz vagy cosplayelj, esetleg vegyél egy kutyát, akármi, amit élvezel egyedül is. Ha pedig rendbe jöttél magaddal, onnantól a másokkal való lét sem lesz teher. Lesznek új barátaid is, csak nyitottabbnak kell lenni. Egy kis dolgot változtass meg az életedben, és sok mindent magával fog húzni. Remélem tudtam valamit segíteni. Ha beszélgetnél, írhatsz privátban is. :)
2014. ápr. 26. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!