Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológus aki kísérget,...

Pszichológus aki kísérget, hogy lássa mit érzek az utcán?

Figyelt kérdés

Létezik olyan pszichológus vagy pszichiáter aki eljönne velem boltba vagy csak utcára, hogy lássa mikor és milyen vagyok ha rámtör a pánik ezzel rásegítve az én gyógyulásomra?

elvileg pánikbeteg vagyok vagy GADos vagy személyiségzavaros

amit én tudok, hogy nehézségeim vannak amik nehezítik az életem normális élésében.

2014. okt. 3. 22:30
 1/8 gömbicica ***** válasza:
100%

szerintem nem

a tudat, hogy Veled van, nem hozná elő azt az érzést,, ami egyébként előjön.

pánikbetegség tünetek nálam akkor jöttek erősebben,mikor

tulzott aggodalommal éltem, szeretetlennek éreztem magam.

ezet pszichológus vagy pszichiáter nem fogja megoldani.

az életkörülményeinket magunk alakitjuk. Ebbe csaknekünk van beleszólásunk(

gondold végig, hogy mi nem kerek az életedben.

próbáld meg rendezni, és jobban leszel.

valakivel szülő,testvér,barát..... beszélgess aproblémádról, ha vevők rá. sokat segit, haakibeszéled a gondodat. fél gyógyulás.

2014. okt. 3. 22:42
 2/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nálam előjönnének a tünetek. Ha a nővérem van velem is előjönnek egy ember közelében a párom az aki ha ott van velem akkor vagyok totál teljesen halál nyugodt akkor csinálhatok bármit (állhatok színpadon, mondhatok verset, fizethetek a boltba) jól vagyok. nem értem.
2014. okt. 3. 22:53
 3/8 miamor válasza:
100%
Igen, van ilyen pszichológus. Akihez én jártam, ő is ilyen volt. Pánikbeteg voltam,méghozzá a legsúlyosabb eset, pl.nem mertem felmenni a saját lakásomba mert a közelébe érve elkapott a rettegés, aztán már mindenhol ezt a rettegést éreztem(otthon,utcán,boltban,távoli városban nyaraláson,más lakásában, stb),egy kész rémálom volt az egész és kb másfél évig tartott. Egyesegyedül csakis a pszichiátria épületében lévő rendelőben vagyis a pszichológusom szobájában éreztem magam biztonságban.Heti 2szer jártam hozzá, ő meg eljött velem egy csomószor a házunkhoz és felkísért a lakásba, majd egyedül kellett ugyanezt ismételnem, többször fel-le járkálni a lakásunkba. Amikor ott volt velem,akkor is rajtam volt a félelem, de talán nem annyira. Másfél évig jártam hozzá és aztán egyszercsak azt éreztem hogy már nincs rá szükségem, mert már haza tudtam menni és elmúlt az örökös általános rettegés. Amúgy hogy mondjak vmit:egy pszichológus sem fogja "látni" vagy érezni h te mit érzel itt-ott-amott; nem fogja átérezni azt amit te érzel. Ők nem ilyen alapon "gyógyítanak".
2014. okt. 3. 23:22
 4/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszod. Nekem teljesen eleg lenne ha valaki megmondana hogy mi bajom van hogy valami kezzel foghato legyen ebben az egeszben hogy lassam hogy mi bajom van. Es aztan ezzel tudjak valamit kezdeni. De hogy 5bol 5en teljesen mast mondanak kezdem elvesziteni a fonalat es mar nemtudom mi tevo legyek
2014. okt. 4. 00:19
 5/8 miamor válasza:
100%
Előző válaszoló vagyok. Szerintem menj el egy pszichológushoz vagy pszichiáterhez, ő segíteni fog, elmondod neki a problémádat, ő pedig megállapítja hogy mi a bajod. A "tüneteidből" meg tudja mondani. Aztán majd kezel vmilyen módszerrel:gyógyszerrel és/vagy terápiával. Mondjuk szerintem a gyógyszerekre nem érdemes ráállni, én sem szedtem soha semnilyet amiket javasoltak(csak Xanaxot nyugtatóként de szart se ér!) Mert ha ráállsz vmi gyógyszerre arról egyrészt nehezen fogsz lejönni plusz komoly mellékhatásaik lehetnek és vannak is(!) és hónapokig/évekig szedheted. Nekem a pszichológusom se engedte hogy elkezdjek gyógyszerezni, majdhogynem megtiltotta, mi csak terápiával kezeltük a problémáimat. Ennyit tudtam segíteni.
2014. okt. 4. 06:42
 6/8 gömbicica ***** válasza:
100%

szia.

mint már irtam:

gondold végig, hogy mi nem kerek az életedben.

próbáld meg rendezni, és jobban leszel.

ezt komolyan irtam.

kell, hogy legyen valami, ami kiváltotta ezt az érzést.

Bennem mostanság szakadt fel megint egy régi sérelem((((

nagyon tud bennem,rajtam dolgozni.

Mikkor elengedtem semmi bajom nem volt.

Rám talált ismét, jön minden. :-( még hasmenés is(

Szóval először dolgozz magadon. menni fog.

a lélek bugyraiban Te tudsz legjobban kotorászni.

A sérelem jöhetett bárhonnan. Keresd meg mikortól érzed igy magad, az ok is be fog jönni.

Gyógyszertől lehetőség szerint óvakodj!!!

2014. okt. 4. 07:46
 7/8 anonim ***** válasza:
79%

Ehhez nem kell neki az utcai pánikrohamodat végignéznie, hogy megmondja mi bajod van. (Valószínűleg nem is vinné előrébb.) A terápia lényege, hogy az üléseken a beszélgetés során kitapintsa azt a pontot, ami okozza ezeket a tüneteket. Ha rátapint, ott is elő fog jönni a pánik, hiába ülsz épp egy bársonyszéken.

Jó, ez most abszurd, de ha nekem az a legfőbb tünetem, hogy ha mielőtt kilépnék a lakásajtón, rám jön a hasmenés, akkor se kell a klotyóba egy pszichológus, hogy innen mondja meg, hogy miért van ez velem.

2014. okt. 4. 11:25
 8/8 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat. Egy kis hattertudas rolam. Nem magam talaltam ki hogy epp mi bajom hanem a ket ev alatt a 8-9 szakember dobalt ossze-vissza mindig mas diagnozissal. 1 evet jartam onismereti treningre masfel eve szedek antidepresszanst es nyugtatot es most jutottam el arra a pontra hogy nekem ez nem kell a gyogyszer es hogy barmit megtennek hogy meggyogyuljak. Felek az utcan egyedul megis setalni jarok de egy fokkal nem jobb. Eroltetem de nem jobb. Ezert kene a segitseg. Mert beleorulok.

De koszonom a valaszokat kicsit elorebb loktetek. :)

2014. okt. 4. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!