A pszichológus csak ront a helyzeten?
A pszichiáter jobban tud segíteni. A pszichológus csak egy bölcsész, és nagyon sokszor alkalmatlan. A pszichiáter viszont orvos, sokkal többet tud a psziché működéséről, annak biológiai alapjairól, többet is tanult.
Nekem annak idején a pszichológus nulla segítséget adott: a mély depressziómra annyit tudott követelni a nyanya, hogy menjek el dolgozni. Igazából csak le akart koptatni valószínűleg. Ezzel szemben később jártam egy pszichiáter nőhöz, aki SOKKAL empatikusabb volt, valami kis gyógyszert is írt talán (a pszichológus nem írhat vényt sem természetesen, mivel nem orvos), és különböző pszichoterápiás módszereket használt rajtam.
Aztán később megismertem (barátilag) egy neurológust is, akit érdekel a határterülete, a pszichiátria is, és ő adott néhány nagyon egyszerű és kézzelfogható tanácsot, ami tovább segített leküzdeni a depressziót.
Ha írsz privátot, adok neveket is.
Kedves kérdező!
Ami betegségeket felsoroltál ahhoz már pszichiáter kell, meg az ő gyógyszerei. Meg valószínűleg ő fog javasolni pszichológust is. Látogasd meg.
Ha a pszichológus nem kiképzett terapeuta, elképzelhető, hogy ront. A gyógyszer enyhítheti a tüneteidet, de nem old meg semmit.
A gyógyuláshoz a mélylélektani terápiás módszerek (KIP, ego-state, regresszió, Bradshow, Rossi) vezetnek. Ilyen terapeutát keressél, ha gyógyulni szeretnél.
Nekem nem segített, persze ez az én hibám is mivel a szociális fóbiám miatt nem valami őszintén válaszoltam a kérdésekre. Hiba volt.
De alapvetően segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!