Szerintetek ez még belefér az introvertáltságba, vagy valami nincs rendben velem?
A szemkontaktus kerülése, a szabályozott körülményekhez való ragaszkodás (iskolai felelés), a spontán érzelemkifejezés hiánya utalhatnak Asperger szindrómára. Egyébként én is ilyen/voltam vagyok, egy konkrét keretek közé szorított beszélgetés nem okoz problémát, de kötetlenül nem igazán tudok beszélgetni. Másokhoz képest túl hivatalosnak tűnik a hanglejtésem, távolságtartónak tartanak, pedig én is vágyom a meghitt kapcsolatokra.
Sajnos teljesen megváltozni nem tudsz, legfeljebb színészkedni, megfigyelni hogy mások hogyan reagálnak társas helyzetekben.
...hallgat a mély.
Hallgass kedvesen, figyelmesen, mosolyogva nézz a másik szemébe, amíg tudsz. A jó hallgatóságot kedvelik az emberek. Erőlködés helyett ha érdeklődéssel fordulsz a másik felé, ha az látja, hogy érdekel a mondandója, jó társaság leszel. A többség szeret beszélni, és hálás, ha meghallgatják. Ha erre gondolsz, talán változik a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!