Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akit sokat zaklattak, kiközösí...

Akit sokat zaklattak, kiközösítettek, csúfoltak az iskolában, annak milyen problémái lehetnek?

Figyelt kérdés

Gondolok itt ezekre: állatkínzó, drogfüggő, alkoholista, munkanélküli, depressziós stb., gyilkos.

Végül is több mint 10 évet töltünk suliban, azalatt sok lelki bajt lehet összeszedni, főleg ha valaki nem tud beilleszkedni, önértékelési gondjai vannak.

Én ilyenek miatt rengeteget szorongok, depressziós lettem, zárkózott, alig beszélek közösségben.

2014. szept. 25. 14:21
 1/10 A kérdező kommentje:
és egyáltalán miért jó az hogy valakit folyamatosan kiröhögnek mindenért, keresik, hogy mivel köthetnek belé akár csoportosan is.
2014. szept. 25. 14:23
 2/10 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem biztos, hogy ilyen elfajult lesz. Nekem van egy volt osztálytársam aki könyvtáros lett és imádják a mostani diákok.

Egy másik pedig sikeres grafológus, nem tudom róla hogy depi lenne.

2014. szept. 25. 14:28
 3/10 anonim ***** válasza:

Attól függ,hogy éled át.Milyen következtetéseket vonsz le a dologból.Engem is piszkáltak napi szinten,megaláztak,megver

tek,még a tanárok is lenéztek.Egy időben én is magamat okoltam,de most már tudom,hogy velem nincs semmi gond.Viszont soha nem tudtam közösségbe tartozni,beállni a tömeghez.A saját utamat járom.Nem vagyok depressziós és kevesebbnek sem érzem magam másoknál.100%osan senkiben sem bízom,de ez jobb is így szerintem.

2014. szept. 25. 14:38
 4/10 anonim ***** válasza:
A bántalmazók a saját feszültségüket vezetik így le, talán nekik is önértékelési gondjaik vannak. Nem értem az osztályfőnökök miért nem figyelnek oda az ilyenre, nem igaz, hogy nem látják, ha valaki áldozat egy osztályban.
2014. szept. 25. 14:48
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem foglalkoznak a tanárok vele (már ha rendes akkor foglalkozik)Inkább ők is megalázzák meg jót röhögnek a kiközösített embereken.
2014. szept. 25. 14:50
 6/10 anonim ***** válasza:

Érdemes elolvasni ezt a cikket, pl hogy hogyan tehetsz az ellen, ha bántanak, ne légy te az áldozat:

[link]

2014. szept. 25. 14:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Attól is függ milyen iskola .Ahová én jártam ott volt olyan,hogy az osztályfőnök (nő)sírva rohant ki az osztályból.Pl.Ő nem sokat tudott volna tenni ez ügyben.
2014. szept. 25. 15:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Zárkózottság, önbizalomhiány, bizalomhiány másokban is, nem tud jót feltételezni az emberekről, szorongás.
2014. szept. 25. 16:35
 9/10 anonim ***** válasza:

"Ahová én jártam ott volt olyan,hogy az osztályfőnök (nő)sírva rohant ki az osztályból."

Nálunk is volt ilyen, általánosban...

Valószínűleg kialakul nála egy személyiségzavar (pl. elkerülő), depresszió, pláne, ha a gondjait még otthon, a szüleivel sem tudja megbeszélni.

2014. szept. 25. 17:21
 10/10 kérdésemésválaszom válasza:

SZia!

Velem is ez a helyzet, és még csak 14 vagyok..

Mindig keresik, hogy miben köthetnek belém, ahogy az veled is megesett már.

Én azt tettem, hogy kerestem más barátokat, és én lettem az A-s, aki egyébként B-s, meg C-s. Mindig a másik két osztállyal lógtam, és még most is így teszek.

Valamint van 3 barátom a rendes osztályomban, akikkel elbeszélgetek.

De senkiben sem bízom. Jól érzem magam velük, de ha komolyra fordul a szó, és titkokat kérdeznek tőlem, terelem a témát. Elég óvatos vagyok, és kissé paranoiás is... Ha valaki elkezd mögöttem jönni, már gyanús is számomra, még akkor is, ha csak arra van dolga.

Ha ideges vagy, nézz meg egy horrorfilmet, nekem az mindig segít, mert a feszültség átterjed a filmre, és amikor annak vége, akkor lecsillapodik.

Nem vagyok depressziós, de elég sok dolgom van a halállal.. Ha egy bogarat találok, letépem a szárnyát, és kiteszem az udvarra, amikor még él. Ha valakire mérges vagyok, akkor azzal nyugtatom magam, hogy elképzelem őt egy temetésen... a koporsóban.

Illetve igyekszem mindennek a jó oldalát nézni.

2015. máj. 15. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!