Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akkor én most kényszerbeteg...

Akkor én most kényszerbeteg vagyok? Vagy szimplán bolond?

Figyelt kérdés

Visszatérő gondolataim vannak arról, hogy általam szeretett embereket bántsak, pedig nem haragszom senkire, nem akarok igaziból bántani senkit. De sokszor vannak olyan gondolataim, hogy "mi lenne ha megölném", "mi lenne ha megütném", és magammal kapcsolatban is érzek ilyeneket, pl.: "mi lenne ha beugranék a metró alá"...stb.

Nagyon nagyon szeretem a családom, a barátaim, semmi bajom nincs az átlagos "kamaszdolgokon" kívül, de ezek a gondolatok mégis kínoznak. Ha nagyon el vagyok foglalva valami mással, akkor nem jönnek elő, de akkor egy idő után észreveszem, hogy "jéé nem jött elő", és akkor persze rögtön előjön. Olvastam erről, kényszergondolatoknak hívják az ilyet... Képtelen vagyok erről leszokni, mert cselekedetekről még csak-csak, de gondolatokról szerintem nem lehet leszokni, mert ha valamire nem szabad gondolni, az még inkább elő fog jönni, szóval ez egy ördögi kör. Rettenetesen félek, hogy skizofrén leszek, vagy valami más elmebeteg, akit becsuknak elmegyógyba egy idő után, és nem szeretnék olyan lenni, úgy élni, gyógyszereket szedni... Én egyetemre szeretnék menni, majd családot alapítani, ÉLNI... De félek, hogy megbolondulok, és akkor ez nem fog menni. Szerintetek bolond vagyok?

Amúgy ezt a cikket olvastam:

[link]

A kényszergondolatokról írottak közül több minden is stimmel, de cselekvések, rituálék nem tartoznak még hozzá, ezért félek, hogy valami nagyobb bajom van.

2010. jan. 19. 14:45
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Ha ez biztos, akkor az engem megnyugtat. Amíg nem tudtam, hogy létezik kényszerbetegség, addig erősebbek voltak a tünetek... Mióta tudom, hogy valószínűleg az, és ezek "csak" gondolatok, nem félek már annyira, hogy kit fogok megölni, de azért néha előjönnek a gondolatok, igyekszem őket elhessegetni, de azért nagyon kellemetlen...:S De közel sem annyira mint régebben. (fél éve kezdődött)

Aki ilyen beteg, ugye (majdnem) biztos, hogy nem teszi meg azokat, amikre gondol???

2010. febr. 3. 14:14
 22/24 anonim válasza:

A barátom kényszerbeteg(OCD)

szóval valószinű te is OCD-s vagy. Ő jár pszhiológushoz,és nem sokára megy pszhiciátriára. Neki is ilyen gondolatai vannak,hogy kitekeri a nyakam,valakit szétver egy ütővel. Ő aztmondta,hogy soha nem tenné meg,ezt csak el képzeli.

Szerintem mindenképpen keress fel egy pszhiológust!

2011. dec. 22. 09:30
 23/24 anonim válasza:
Hogy végződött végűl eza dolog? sikerűlt kigyógyulnod? mennyi ideig tartott?
2014. márc. 27. 17:57
 24/24 anonim válasza:
Engem is érdekelne. Meggyógyultál?
2015. szept. 25. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!