Mennyire igaz, hogy egy antidepresszáns 2-3 hónap alatt fejti ki a valódi hatását?
Az elsőnek üzenem, ne haragudj, de nem tudlak másképp szólítani, mert ugye nevek nincsenek. Őszintén sajnálom, ami a családban történt! Azért én éltem hosszú ideig antidepivel és vannak mások is, akik gyógyszerrel tudnak emberi életet élni. Én azt se bánom, ha soha életemben nem hagyhatom abba a szedését, csak segítsen, mert ezt kibírni, valami rémálom. Sajnos ez van. Talán a következő életben nekem is könnyebb lesz.
Az elvonási tünetek témához meg lehetséges, hogy igen, benne van ez is, én már nem tudom, mikor, mitől vagyok jobban vagy rosszabbul. A gyógyszerelhagyás kb másfél hét volt. Csökkentettük fokozatosan. Istennek hála, hogy van xanax, mert máshogy nem bírnám. Várom a pozitív változást.
Kérdező: azért az első sem írt rosszat, hiszen itt általában a kezdő betegek tesznek fel hozzád hasonló kérdéseket, és nem olyan veteránok, mint te. Mindenesetre én sem szeretem, amikor más betegek lebeszélik a kezdő kérdezőket a gyógyszerről, amit pedig orvos írt fel. Mindenesetre én valahol úgy látom, hogy a te további rosszulléteid akár eredhetnek az új gyógyszertől is, meg attól is, amiért a régit elhagytad. Úgy, hogy türelem. Megjegyezném, ha harmadik orvosra váltanál, akkor ő egy harmadik gyógyszert javasolna, főleg ha megtudná, hogy te orvosváltogató is vagy.
Az első válaszolónak még talán annyit, hogy amiért a családjukban ennyire halmozódott az öngyilkosság, alkoholizmus, depresszió, pánik, azért nem a gyógyszerek lehetnek a hibásak, hanem életvitelbeli, esetleg genetikai okai is lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!