Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Xanax 0,5 SR-t szedek napi...

Xanax 0,5 SR-t szedek napi 2-t. Mennyi simat vehetek be napkozben?

Figyelt kérdés
Antidepresszans valtas alatt allok es a szorongasos tuneteim fokozodtak,de nagyon.Hany orankent lehet 0,25-os xanaxot bevenni?
2014. szept. 8. 06:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A napi maximális dózis 8mg. Attól messze vagy.

Mivel nem 5 percig hat, nem kell óránként bevenni, de inkább az orvosodat kérdezd meg.

2014. szept. 8. 06:30
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem, nem óránkénti szedésre gondoltam, de kb 4 órát használ, aztán kezdődik az őrület újra. Napi 2-3-ra lenne szükség.
2014. szept. 8. 06:54
 3/11 anonim ***** válasza:

A napi max adagod ne legyen több, mint 3mg.

Hivatalosan meghatározva 3mg rendszeres használat már erősen addiktív. De ez is embere válogatja. van, aki pillanatok alatt le tud állni róla van, aki napi egy tabi után is ki van készülve.

A 0,5 xanax kb fél óra alatt fejti ki a hatását és 3-4 óra a felezési ideje.

Tehát 3 óránként tarthatod fenn a szintet. De óvatosan, mert elég hamar rá lehet kapni.

Legfőképp dokiddal kellene beszélni ez ügyben.

Remélem tudtam segíteni valamennyit.

2014. szept. 8. 08:28
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen, köszi! Nem szoktam rendszeresen bevenni, csak a reggeli, esti 0,5-öset. A kicsikből csak akkor veszek be, ha már az őrület szélén érzem magam. Tegnap pl egyet vettem egész nap és előtte egy hétig nem is. Borzasztóak a tüneteim most, elhagytam a citalopramot 2 napja, a parogent emelem. Ez maga a pokol. És csak remélem, hogy jobb lesz valamikor.
2014. szept. 8. 08:40
 5/11 anonim ***** válasza:
MI az alap diagnózisod?
2014. szept. 8. 09:18
 6/11 anonim ***** válasza:
A 0.25-ös amúgy olyan pici, hogy én például meg sem érzem. Talán amíg ennyire rossz, bevehetnél belőle inkább kettőt (tehát 0.5-öt), és akkor az hosszabb időre, jobban lenyugtatna.
2014. szept. 8. 11:16
 7/11 A kérdező kommentje:
Az alapdiagnózisomat senki nem közölte. 18 éves korom óta vagyok pánikbetegnek titulálva, ami depresszióval társul a kezdetektől. Viszont Évekig tünetmentesen éltem, viszont egy évvel ezelőtt elkezdtem csökkenteni a citalopramot, pszichiáter tanácsára, mert lombikra készültünk a férjemmel.Az 50 mg-ból 25 lett, majd beütött az atombomba, rosszul lettem, sürgősségi osztály.... A pszichiáter javasolta, hogy emeljük vissza lassan az adagot a citalopramból, de egyre rosszabbul lettem. Majd orvost váltottam kb 2-2,5 hete. Ő javasolta a gyógyszerváltást, így kaptam Parogent. Nagyon sok sikertörténetet hallottam és olvastam róla, a doki esküszik rá, viszont hallani olyat is, hogy semmit nem használ. Én nem tudom, de már nagyon jó lenne valami pozitív változás, egy kis megkönnyebbülés, mert nagyon elfáradtam. Minden nap küzdelem. A tüneteim viszont átalakultak. A pánikrohamok csak nagyon ritkán jelentkeznek, viszont egész álló nap szorongok. Hol enyhébben, hol nagyon erősen és úgy érzem, beleőrülök. Nagyon bízom a gyógyszerben.
2014. szept. 8. 13:12
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább meg kellene próbálkozni a pszichoterápiával, mert a gyógyszerek önmagukban nem jelentenek igazi megoldást. Az antidepresszáns szerotonint pótol vagy a receptorokra hat. A xanax nyugtat, feszültséget old, de a probléma gyökerét nem orvosolja semmi. Természetesen szükséges a gyógyszeres kezelés, de különböző pszichoterápiával keverve már sokkal eredményesebb lehetsz.

Az általad leírtakból én annyit tudok leszűrni, hogy az alap problémádat, amiből a pánik és a szorongás kiindult, csak tünetileg lett kezelve.

2014. szept. 8. 13:28
 9/11 A kérdező kommentje:

Jártam pszichoterápiára. Fél évig, majd ezt abbahagytam. Nekem nem jött be a győzzük le a pánikrohamokat relaxációval. Tanultam autogén tréninget, dolgoztunk szimbólumterápiával, stb....

Most az új doki analitikus terápiát kezdene majd velem, ha stabilabb állapotban leszek, mert csak bőgök és bőgök nála. Azt gondolom, jelenleg mindennél nagyobb szükségem van a gyógyszeres segítségre.

2014. szept. 8. 13:35
 10/11 anonim ***** válasza:

Hm. Hát így valóban indokolt a gyógyszer. Sőt. Annyit azonban sztem ki lehetne kísérletezni, hogy mi az az alsó küszöbdózis, amelynél még nem jelentkeznek a szorongásos tünetek. + általános kognitív terápia.

Ráadásul a terhesség ideje alatt nem kifejezetten javasolt a nyugtatók szedése. De ezt csak doki tudja megmondani.

2014. szept. 8. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!