Xanax 0,5 SR-t szedek napi 2-t. Mennyi simat vehetek be napkozben?
A napi maximális dózis 8mg. Attól messze vagy.
Mivel nem 5 percig hat, nem kell óránként bevenni, de inkább az orvosodat kérdezd meg.
A napi max adagod ne legyen több, mint 3mg.
Hivatalosan meghatározva 3mg rendszeres használat már erősen addiktív. De ez is embere válogatja. van, aki pillanatok alatt le tud állni róla van, aki napi egy tabi után is ki van készülve.
A 0,5 xanax kb fél óra alatt fejti ki a hatását és 3-4 óra a felezési ideje.
Tehát 3 óránként tarthatod fenn a szintet. De óvatosan, mert elég hamar rá lehet kapni.
Legfőképp dokiddal kellene beszélni ez ügyben.
Remélem tudtam segíteni valamennyit.
Szerintem inkább meg kellene próbálkozni a pszichoterápiával, mert a gyógyszerek önmagukban nem jelentenek igazi megoldást. Az antidepresszáns szerotonint pótol vagy a receptorokra hat. A xanax nyugtat, feszültséget old, de a probléma gyökerét nem orvosolja semmi. Természetesen szükséges a gyógyszeres kezelés, de különböző pszichoterápiával keverve már sokkal eredményesebb lehetsz.
Az általad leírtakból én annyit tudok leszűrni, hogy az alap problémádat, amiből a pánik és a szorongás kiindult, csak tünetileg lett kezelve.
Jártam pszichoterápiára. Fél évig, majd ezt abbahagytam. Nekem nem jött be a győzzük le a pánikrohamokat relaxációval. Tanultam autogén tréninget, dolgoztunk szimbólumterápiával, stb....
Most az új doki analitikus terápiát kezdene majd velem, ha stabilabb állapotban leszek, mert csak bőgök és bőgök nála. Azt gondolom, jelenleg mindennél nagyobb szükségem van a gyógyszeres segítségre.
Hm. Hát így valóban indokolt a gyógyszer. Sőt. Annyit azonban sztem ki lehetne kísérletezni, hogy mi az az alsó küszöbdózis, amelynél még nem jelentkeznek a szorongásos tünetek. + általános kognitív terápia.
Ráadásul a terhesség ideje alatt nem kifejezetten javasolt a nyugtatók szedése. De ezt csak doki tudja megmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!