Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bevihetnek valakit pszichiátri...

Bevihetnek valakit pszichiátriára, mert egy olyan képet tesz ki a közösségi oldalra, ami félrevezető (érvágás, begyógyszerezés), de csak poénnak szánja? De nem tenné meg, ennek ellenére bevihetik?

Figyelt kérdés
Van egy vlogger, aki így járt és nem tudom, hogy ez valós történet e vagy kamu? Kérem az írjon választ, akinek van ebben valami sütnivalója és tudja jogi egyéb erre vonatkozó szabályokat! Bevihető és benn tartható e valaki a vizsgálatig elzártan? Mert arra hivatkoztak elvileg, az elmondás alapján, hogy azért vitték be hogy meggyőződjenek róla, valóban nem hajlamos e öngyilkolászásra.

#érvágás #begyógyszerezés #pszichiátrára #bevihetik
2014. szept. 4. 18:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem.
2014. szept. 4. 18:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon nem, külföldről konkrét esetről is tudok (de nem maguktól vitték be a kép miatt, hanem valaki ráhívta a mentőt).
2014. szept. 4. 20:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ennyi erővel Magyarországon is megtörténhet, hogy ráhívja a mentőt egy ismerőse. :D De hogy bevinnék-e, komolyan vennék-e annyira, mint külföldön, azt nem tudom.
2014. szept. 4. 20:51
 4/8 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=kt4US5zi0lY&list=UUvA0_3TzyO..

Itt a történet, 1 perc 30-tól kb. Őt sokan ismerik, mármint a követői. De azt is lehet róla tudni, hogy nagy kamuzsák az illető, ezért nem tudom, hogy ez most hihető vagy sem? Elvileg pánikbeteg és az tuti, hogy alkesz is... Ezért vannak furcsa dolgai is. Elég hitelesen tud előadni dolgokat, de nem tudom ebből mi igaz, tényleg bevitték? Vagy csak ezért mondja, hogy a sok tizenévesre ezzel hasson?

2014. szept. 4. 22:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én őt követem nagyjából, bár augusztus 18-22 között pont kórházban voltam, úgyhogy kimaradt néhány (meg amúgy is nézze meg az összes videóját, akinek végtelen ideje és hat édesanyja van). De ez érdekes, majd mindjárt megnézem. Nem gondoltam, hogy pont róla lenne szó. :D
2014. szept. 4. 22:50
 6/8 anonim ***** válasza:
88%

Én kb. 16x voltam gyógyszermérgezés miatt kórházban, és tutira 100%, hogy ilyen nincs. Mentő akkor jön gyorsan, ha életveszélyben vagy, egyéb esetben vagy ki se jön, vagy kb. 2 óra múlva. Igen, vártam már mentőre 2,5 órát úgy, hogy tényleg bevettem valamit. Szóval Magyarországon ez így enyhén szólva is erősen sántít. :D Ha hívásra is ilyen lassan jönnek nem életveszélyes helyzetben, akkor gondolod, hogy majd hívás nélkül kimennek a lakásához, hogy megvárják ott(??!) egy Facebook post miatt? Ugggyan... :)

Ha valaki kihívta rá a mentőket, akkor persze elképzelhető. De akkor meg nem az ajtaja előtt álldogáltak volna, hanem már rég betörik rendőrséggel.

2014. szept. 5. 07:23
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Megneztem a videot, lehet, tenyleg rahivtak a mentot, de hogy mentok es rendorseg varta otthon, es 12 oran at ra se neztek utana a korhazban? Ebbol kb annyi igaz, mint a "mennek a nokedlik a boribe"-videoibol, eeeenyhen tuloz, mar ha nem hazudik. Nem volt abban a korhazban egy ugyeletes orvos, hogy ranezzen? Az egesz sztori santit.
2014. szept. 5. 07:28
 8/8 A kérdező kommentje:

Nekem is furcsa az egész történet, eleinte elhittem, de aztán belegondoltam, hogy ez lehet baromság. Eleve ha belegondolunk az egészségügy helyzetébe. Ezért merült fel a kérdés, hogy ilyen megtörténhet e, ha ráhívnak valakire mentőt, aztán kiderül csak hülyéskedett az illető, bevihető e? Az elég nagy luxus lenne, hogy egy nem begyógyszerezett embert fél napig benn tartani csak úgy, amikor nyilvánvaló, hogy nem kell kimosni a gyomrát, nincs jele, hogy megakarná ölni magát, az luxus lenne hogy ilyen ember foglaljon egy helyet olyan elöl, aki meg mondjuk rászorulna. Értitek? Meg hát igen, hétvégeén tényleg nincs benn 1 orvos sem? O.o

Herby is kicsit gondolkozhatna már 34 éves fejjel, eleve miért posztol ki ilyen képet, ha egyáltalán az is igaz? Ennyire gyenge lenne a humorérzéke? Nem hinném. (fb-n én nem követem, nem láttam a képet) Szégyen hogy 34 éves fejjel ott tart ahol, vannak jó dolgai, de ezek a gyagyaságai kiakasztóak.

De jó lenne ha ebben egy illetékes is tudna állást foglalni.

2014. szept. 5. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!