Mit csináljak, amivel le tudnék szokni a vágásról?
Sziasztok, a segitségeteket és a megértésetek szeretném kérni és ha lehet, akkor azok tanácsát akik voltak már ilyen helyzetben .
16 éves fiú vagyok, és egy alkalommal amikor iszonyú rossz kedvem volt, depresszios voltam, és úgy éreztem hogy az egész világ az ellenségem, senki nem ért meg szétszedtem egy borotvát és azzal kezdtem vágni a bal karomat fentről lefelé... összesen 34 vágásom van...
Habár én nem vagyok EMO az érzéseim még lehetnek olyanok... (ne essék félreértés, szerintem ők nagyon jófejek, szivesen beszélgetnék egyel ha tudom, hogy azonos dolgok bántanak, és ha tudom, hogy megért) ...nagyon könnyű megbántani, főleg ha nem tudják,hogy milyen vagyok én a valóságban, és csak kinézet alapján itélkeznek... (ezt azért hangsúlyozom, hogy a családban mindenki gyerek korában, főleg anyai ágról, sajnos, nagyon sovány volt, és ezt sajnos én is örököltem, de furcsa az, hogy a lányokkal sokkal könnyebb összebarátkoznom, mint a fiukkal... én meg egy teljesen fiu osztályban vagyok, de ők jófejek, két személy kivételével, akik nagyon elrontják a napom, mert olyan dolgokról pletykálnak, amikről fogalmuk sincs, és amikor visszahallom, úgy érzem magam mintha leszúrnának... ja, és nálam még pluszba beukrott valami baj a pajzsmirigyemmel, ami oka lehet a soványságomnak, és Március 21-én fekszek be endokrinológiára... de a "kedves" emberek persze ezt sem tudják) ...az érvágás stádiumába akkor kerülök, amikor eszembe jut a gimis osztályom, egy csapat aki ismert, és akiket szeretek; az amikor rég találkozom a legrégibb, legjobb lánybarátommal, Szabinával és másokkal, amikor anyámék is húzzák az agyam, csalódom valaki közeliben, kapom a rosszhirt, stb.
És mondjuk a szüleimmel is túl gyakran sikerül összevesznem, édesapám meghakt 8 éves koromban, és anyukám mostani párja ... hát, nem egy rossz ember, de én nem nagyon birom az öreget...
Rosszul reagálok le mindent, ha valamit túl sokáig magamba tartok, vagy túl sok mindent egszerre, akkor az csak a véremmel együtt ki belőlem... és amit nagyon nem kellett volna, az, hogy rászokjak a vágásra... de jobb módszerem nincs... nem cigizek, nem drogozom, nem iszom...
Várom a véleményeteket, s a segitséget. Szivesen beszélgetnék valakivel aki átélt ilyen dolgokat facebookon vagy yahoo messengeren... akit érdekel az adja meg a felhasználónevét és rákeresek .
Szia!
Szerintem 2 dolgon kene valtoztatnod.
Az elso hogy foglald le magad jobban legyen tobb hobbid,programod hogy ne legyen ennyi idod kattogni.Nem tudom mennyi szabad idod van es mennyit foglalkozol a negativ gondolatokkal de biztos nem keveset.A masik hogy ez a vagdosas szerintem nem tobb mint egy "latvanyos" potcselekves.Nem azt mondom hogy szuntesd meg mert manapsag egyre kevesebben tudunk nelkuluk meglenni.Az emberek nagy reszenek szuksege van ra.Tehat nagyon sok ember van aki ugyanabban a cipoben van csak szimplan nekik masban nyilvanul meg.Azt mondom valassz masikat vagy legalabb probalj meg pl mikor jon a depi kezdj el olvasni egy konyvet,nezz egy filmet.
Lenyeg hogy olyan dolog legyen amit barmikor elo tudsz venni ugyanugy ahogy most penget.Az elejen lehet nem lesz konnyu de idovel egyre konnyebben fog menni.Nekem ez a velemensem :)
Azt mondom valassz masik potcselekvest...
...ez a velemenyem...
Javitva :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!