Mik a tapasztalatok az elektroshokkal kapcsolatban?
Figyelt kérdés
2010. jan. 17. 19:05
1/7 anonim válasza:
Az, hogy ezt már rég nem alkalmazzák Magyarországon.
2/7 A kérdező kommentje:
De igen,ha beleegyeznek a hozzátartozók.Engem is kezelni akartak így 1 éve kb. az orvos javasolta,de nem ment bele a családom.
2010. jan. 17. 19:14
3/7 anonim válasza:
(Magyarországon nem alkalmazzák, csak nagyon nagyon indokolt esetekben és akkor is kell a beteg aláírása hozzá)
Amúgy az egyik ismerősöm apjának volt vagy 15 éve ilyen kezelése és azóta nem működik rendesen a rövid távú memóriája...vagyis inkább alig működik...
4/7 anonim válasza:
Jól tették, utánna teljesen megváltozna a személyiséged, meg nagyon sok mindenre nem lennél képes. Egy közeli rokonomat kezelték ezzel régebben, és utánna majdnem hogy élö halott volt, nem lehetett vele kommunikálni, nem érdekelte többé semmi, csak az evés-ivás, olyan volt, mint e gy 3-4 éves gyerek.
5/7 A kérdező kommentje:
Ez nagyon ijesztő hogy ilyet produkál ez a kezelés de az még ijesztőbb hogy nem kérték az én beleegyezésemet!Az lehetséges-e hogy mégis kaptam csak nem emlékszek rá??
2010. jan. 17. 19:26
6/7 anonim válasza:
7/7 anonim válasza:
Úgy tudom, ha a bíróság bűncselekmény elkövetése miatt kötelező gyógykezelésre ítél egy embert, és a kezelőorvos (pl dr Gerő gábor a Jáhn ferenc kórházban) úgy dönt, hogy a drága gyógyszerek helyett ezt alkalmazza, akkor Nem lehet visszautasítani, mert a bíróság rendelte el, és nem jelölt ki helyetted gyámot, tőled pedig megvonta a "cselekvőképes" minősítést. Elvileg minden más esetben elkerülhető az ect-kezelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!