Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mire jó a pszichológus?

Mire jó a pszichológus?

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban járnom kellett, de felnőttként el sem tudom képzelni, hogy mit tehetne, azon kívül, hogy megcsapolja a tárcámat...
2014. aug. 30. 16:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Sokmindenre raebreszt, segit jobban ralatni dolgokra. En ugyan klinikai szakpszichologushoz jarok meg szoval az kicsit mas, de nekem sokat segit. :)
2014. aug. 30. 17:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha nincs semmi lelki problémád, akkor számodra nem is jó semmire.
2014. aug. 30. 20:58
 3/6 A kérdező kommentje:
Van, épp ezért a kérdés.
2014. aug. 30. 21:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Ja, akkor csak furán tetted fel a kérdést, mert a "Mire jó a pszichológus?"-t rövidre lehet zárni, hogy: - A lelki problémák feloldására, gyógyítására.

(És a kifejtésednél se oldottad föl a kételyt, hogy csak nem tudod elképzelni mit csinál, gyerekkorodból meg nem emlékszel.)

Milyen problémád van, amire úgy érzed nem lehet gyógyír, mert úgyis csak a pénztárcádat csapolná?

A beszélgetés eszközében nem hiszel, vagy módszerekre vagy kíváncsi, vagy a válaszolók tapasztalataira?

2014. aug. 30. 22:16
 5/6 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom, hogy gyakorlatilag depressziós vagyok, és kezd elhatalmasodni rajtam. De nem tudom elképzelni, hogyan segíthet ebben bárki, főként egy fizetett ember. Emlékszem a gyerekkori beszélgetésekre, de többnyire csak játék volt- kipakoltak nekem holmikat egy asztalra, hogy rendezzek be egy világot, kérdőíveztettek, és hasonlók.
2014. aug. 30. 23:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem azért nem kell lebecsülni, mert fizetett ember. Elvégre ezt tanulta, ebből szeretne megélni, túl sokáig nem élne, ha ingyen tartana pszichoterápiás üléseket. Pont amiért képzett szakember, és "idegen" ő tud veled olyan helyzetet teremteni, úgy beszéltetni, kérdezni, hogy rávilágítson, miben ülsz benne és számodra mi lenne a helyzet legjobb megoldása.

Én úgy tapasztaltam, hogy már az is felszabadító, hogy kimondhatsz olyan dolgokat, amit sehol máshol, senkinek, eszedbe juthatnak régi tabuk, amit ha akartál se tudtál volna kimondani, felszabadítani, mert a tudatalattidba gyömöszölted. Szóval elő tudja kaparni az olyan elásott problémákat, amik mentális tünetekben tőrnek fel, mint a depresszió, és feloldani azokat.

2014. aug. 31. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!