Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem tudom különböző...

Miért nem tudom különböző társaságokban magamat adni?

Figyelt kérdés
Igazából egy nagyszájú, beszédes lány vagyok, de vannak olyan társaságok, ahol nem tudom magamat adni. Csodálkoznának, ha abból a társaságból az emberek beszélgetnének rólam azokkal az emberekkel, akik igazán ismernek, hogy milyen vagyok egyik helyen és milyen a másikon.
2010. jan. 15. 15:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet h ott gátlásos leszel..milyen társaságokban nem tudsz önmagad lenni? Valami fusztrál amikor közöttük vagy? Izgulsz valamiért?
2010. jan. 15. 15:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát például sportolok és ahová járok edzedni, ott mindenki dögös, izmos, minden lány olyan jól néz ki, hogy csak irigykedek (pedig már heti 5x oda járok, de én sosem leszek olyan dögös :-/) pl ott nem tudom magamat adni, alig szólok, nem beszélgetek senkivel. Pedig sok időt töltök ott már régóta, de nem is ismer senki. Hogyan változtassak ezen? :-(
2010. jan. 15. 15:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Valószinüleg akkor az a társaság nem neked való, nekem is van h néha egy olyan társaságba, ahol egyszerűen nem tok hozzá szólni a ténához(pl ien deszkások) nem tok velük ugy olyan jól el lenni, mert nincs közös témánk...
2010. jan. 15. 15:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehet hogy tényleg nem a Te társaságod az.. egyébként azért egy próbát megér, hátha mégiscsak Te voltál félős: menj oda azokhoz a lányokhoz és kérdezd meg hogy hogy vannak, mi újság velük, mennek-e bulizni, van-e kedvük egy sütihez vagy kávéhoz esetleg, és egy ilyen közös kis evév vagy ivás közben úgyis ki fog derülni, hogy milyenek, és akkor majd rájössz hogy neked valóak-e ők.
2010. jan. 15. 15:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát, talán mégsem vagy annyira beszédes és nagyszájú, mint amennyire annak hiszed magad. De ez egyébként teljesen normális, mindenki másképpen viselkedik a különböző csoportokban, mert eltérő szerepet játszik azokban.

PL én a családban fiú vagyok, unokatesó, stb. ennek megfelelően kommunikálok velük.

A munkahelyemen vezető vagyok, felettesem kevés van, beosztottam sok. Értelemszerűen másként kommunikálok a beosztottaimmal, mint a családtagjaimmal, még akkor is, ha olyan korúak, mint a szüleim.

De ahol sportolok, ott én engedelmeskedek az edzői utasításoknak.

A szüleim biztos meglepődnének, ha látnának munka közben. Az ő szemükben egy gyerek vagyok, nem pedig főnök. És a beosztottaim is biztosan csodálkoznának, hogy edzésen mennyire az edzőre bízom magam.

szerintem ott lehet a kutya elásva, hogy azok a csoportok, ahol jól ismernek, nagyobb biztonságot nyújtanak számodra, magabiztosabb vagy, valszeg a státuszod is magasabb.

Míg akikel sportolsz, azok esetében te vagy az újonc, az ügyetlen, gyenge, stb szóval a csoporthierarchia alján vagy. ez kevesebb biztonságérzetet ad (szerintem kicsit frusztrál is a csoport)ergo nem olyan magabiztos a kommunikációd.

Egyébként megfelelő szociális készségek birtokában elég könnyű csoportokhoz "csatlakozni",és ezek fejleszthetőek is.

ha jobban érdekel a téma, olvass utána egy szociálpszichológia-könyvben:

[link]

[link]

[link]

2010. jún. 2. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!