Miért nem tudom különböző társaságokban magamat adni?
Hát, talán mégsem vagy annyira beszédes és nagyszájú, mint amennyire annak hiszed magad. De ez egyébként teljesen normális, mindenki másképpen viselkedik a különböző csoportokban, mert eltérő szerepet játszik azokban.
PL én a családban fiú vagyok, unokatesó, stb. ennek megfelelően kommunikálok velük.
A munkahelyemen vezető vagyok, felettesem kevés van, beosztottam sok. Értelemszerűen másként kommunikálok a beosztottaimmal, mint a családtagjaimmal, még akkor is, ha olyan korúak, mint a szüleim.
De ahol sportolok, ott én engedelmeskedek az edzői utasításoknak.
A szüleim biztos meglepődnének, ha látnának munka közben. Az ő szemükben egy gyerek vagyok, nem pedig főnök. És a beosztottaim is biztosan csodálkoznának, hogy edzésen mennyire az edzőre bízom magam.
szerintem ott lehet a kutya elásva, hogy azok a csoportok, ahol jól ismernek, nagyobb biztonságot nyújtanak számodra, magabiztosabb vagy, valszeg a státuszod is magasabb.
Míg akikel sportolsz, azok esetében te vagy az újonc, az ügyetlen, gyenge, stb szóval a csoporthierarchia alján vagy. ez kevesebb biztonságérzetet ad (szerintem kicsit frusztrál is a csoport)ergo nem olyan magabiztos a kommunikációd.
Egyébként megfelelő szociális készségek birtokában elég könnyű csoportokhoz "csatlakozni",és ezek fejleszthetőek is.
ha jobban érdekel a téma, olvass utána egy szociálpszichológia-könyvben:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!