Mennyire káros a dohányzás a különböző mentális betegségben szenvedő eberekre?
Pl a depresszióban, pánikbetegségben vagy skizofréniában szenvedőknek.
Tudom, hogy káros, de van e egyéb hatása az ilyen betegeknél, amiért mindenképp kerülni kell.
Ebből a szempontból tényleg hasznos lehet! Régebben nem dohányoztam, az adott helyen meg sokan, én meg volt, hogy kimentem velük, de nem gyújtottam rá, de fontos volt a közösség. Mostanra dohányzok, sajnos, de leszokóban vagyok, leginkább a pénz miatt. Meg hallottam olyat, egy válaszolótól, hogy árt, ha valaki beteg, ezért kérdeztem.
Köszi a választ!
A szkizofréniában pl. csökkenti a gyógyszer hatását. És mivel a skizók eléggé idegesek, ezért többnyire dohányosok, és ez eléggé megnehezíti a gyógyításukat.
A többi betegben nyilvánvalóbb a hatása: mondjuk "depressziósok" lehet, hogy egy időre megkönnyebbülnek tőle, de az is lehet, hogy a függőség csak súlyosbítja a depressziójukat. Szorongókat megnyugtathat, vagy fordítva, pánikrohamokat okozhat. Mindez egyénfüggő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!