A túlzott géphasználat szinte már nevezhető függőségnek, pusztíthatja az agysejteket? és az ember lehet olyan mint előtte, egészséges elmével?
Tény, hogy egészségtelen a monitort nézni, hosszútávon ülni és a négy fal között lenni. DE irtózatosan allergiás vagyok arra, ha a számítógépre és az internetre úgy tekintenek, mintha csak sekélyes dolgokat lehetne ott csinálni!!
Közben ha valakit érdekel valami téma, akkor egy csomót olvashat róla, a könyvtárban lehet sokkal kevesebbet, vagy távoli könyvtárba kell mennie. Illetve fórumozhat is, lehet, hogy az országban 100 embert érdekel csupán ugyanaz, mint őt és az a 100 az interneten összegyűlhet.
Filmnézés, sorozatnézés (ami megintcsak nem alapvetően rossz).
Hírek olvasása, tisztában lehet lenni a nagyvilág történéseivel.
Drága papíralapú újságok helyett, amiket esetleg szintén nehéz beszerezni, ott vannak az online magazinok.
Ingyen programszervezés, kapcsolattartás (ami nem helyettesíti a személyes találkozókat, de pont azokat könnyebb a neten megszervezni!).
Kézműveskedéshez ötletek gyűjtése, például süthető gyurmázásnál 5 perc alatt kapok segítséget a gugli képkeresőjével.
Amióta van internetem, egy csomót tanultam olyan dolgokról, amiket azóta csak csodáltam! Ritkább-kevésbé ritka érdeklődési körök, egyesekről a könyvtárban csak pár könyv van.
A géphasználat akkor túlzott, ha valaki nem segít otthon (tiniket feltételezve), fut a háztartás (külön élőknél), már fáj a szeme, álmos, levert mert nem volt levegőn és hanyagolja a barátait.
Az, ha vakáció alatt bulizik, segít otthon, sportol, kirándul de némelyik napon 6-8 órát ül a gép előtt pl. nem gond.
A gépezés nemcsak FarmVille-ből, CityVille-ből, Facebook-on annak nyomonkövetéséből, hogy ismerősünk mikor ment mosdóba - áll, hanem lehet hasznos, valóban pihentető és kikapcsoló dolgokat is csinálni.
Kedves Kérdező!
Okozhat függőséget, de az agysejteket egyáltalán nem pusztítja. Csak nagyon ellustul tőle az ember, és ez nagyon nem jó dolog.
De, lehet. Tegye le a gépet, és ennyi. Más alternatíva nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!