Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetséges az, hogy autista...

Lehetséges az, hogy autista vagyok?

Figyelt kérdés
Nehezen tanultam meg beszélni és vannak olyan dolgok, melyeket újra és újra megcsinálok. Az írás és kommunikáció megfelelô, viszont a betegséghez hasonló szociális viselkedésem van. Néha düh rohamom van és túlreagálok dolgokat. Erre most jöttem rá 22 évesen mikor elkezdett fájni a vállam. Egy gagyi számítógépes játékkal játszottam már 2001 óta legalább 100x biztosan kijátszottam és észre se vettem. A fájdalom a rossz testtartásból adódott. Amúgy egyetemre járok és elég jól megy csak ott is szociális gondjaim vannak például van amikor napokig nem is beszélek és még én is érzem, hogy ott is szélsôséges a viselkedésem. Sokszor a magányba és saját gondolataimba menekülök, olyankor egy csendes sarkot keresek, ami csak az enyém.
2014. aug. 6. 21:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem ez még nem jelent semmit. Én borzasztóan antiszociális vagyok néha, az emberek bírnak, de én csak kevesüket bírom igazán. Én is szeretek elvonulni, és ingerlékeny természetű vagyok. Rólam kiskoromban hitték, hogy autista vagyok. 4 éves koromig alig beszéltem, aztán 4 éves koromra megtanultam írni(és olvasni-sajátos módon, közvetetten anyu által), onnantól alig mondtam pár szót, mindig csak írtam/írtam volna. Mutogattam, rejtjeleztem.

Nem érintkeztem másokkal, csak elvonultam a mesekönyvemmel, vagy a ceruzáimmal valahova. Anyuék aggódtak, de szerencsére nem tartott sokáig.

Ha aggaszt a dolog, kérdezz meg egy szakembert, de szerintem ez még a korodnak is betudható. N/26

2014. aug. 6. 21:43
 2/3 anonim ***** válasza:
46%

Nem vagy autista. Nem is tudom, hogy ez honnan jött.

A dühroham a frusztrációból ered, ami azért alakul ki mert van valami, ami nagyobb nálad és te nem tudsz megoldani. Konkrétan ma nekem is ilyen napom volt, mert elég szar volt az egész... Régebben sokszor másokon vezettem le ezt az agressziót, néha állatokon. Azóta megtanultam kontrollálni, így viszonylag simán le tudom küzdeni.

A túlreagálás nálam is jelen van és a régi sérelmeknél keresendő az oka. Régen sokat bántottak, és valahogy azóta a legkisebb hülyeséget is képes vagyok túlgondolni és agresszív módba kapcsolni.

Én sem beszélek napokig sokszor emberekkel, sőt, most hogy itt a nyár az utóbbi egy hónap alatt ma mozdultam először ki otthonról és találkoztam a szüleimen kívül másokkal. Hozzáteszem sokszor a szüleim is idegesítenek. Ilyen a személyiségünk, introvertáltak vagyunk.

Ha nagyon zavar az, hogy ilyen vagy (és itt nem az introvertáltságra gondolok, hanem a többire), akkor menj el egy pszichológushoz, mert a magány később depresszióhoz vezet és akár még öngyilkosság is lehet a vége.

Mindezeket saját tapasztalatból írtam, nem értek hozzá valójában.

2014. aug. 6. 22:12
 3/3 hektorr7 ***** válasza:
0%

Tipikusan asperger szindrómás vagy! Az hogy 100x kijátszod ugyan azt a játékot ad neked egyfajta biztonság érzetet. Ez kényszeres cselekvés meg tipikusan autista vonás. Nem beszélsz napokig súlyos tünet. Gondolj bele szóbeli vizsgán akkor hogy fogsz teljesíteni??!! Magányba menekülésbe semmi jó sincs, csak az autisták kedvelik a magányt mert olyankor magukra maradnak a gondolataikkal! Csendes sarok keresés is asperger-es vonás. Olyan helyet keresel ahol megnyugszol, ami biztonságot ad és ismerős terep!

Javaslom pszichiáter szakorvos felkeresését aki ért az autizmus/asperger -es betegekhez! Ő majd ad neked gyógyszeres illetve pszichoterápiás segítséget hogy hatékonyabban tudjon működni a szociális viselkedésed és barátokat, szerelmet tudj találni! Persze ez csak akkor működik ha te is partner vagy a dologban!

2014. aug. 7. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!