Hogy tudom eldönteni, hogy Asperger-szindrómás vagy alexitímiás vagyok-e?
Hogy tudom eldönteni, hogy Asperger-szindrómás vagy alexitímiás vagyok-e? Esetleg mindkettő? Mintha a nárcisztikus személyiségzavar tünetei is jelentkeznének, de a negatív részeit elnyomom, hiszen a vallásból eredeztetett filozófiai szempontok szerint helytelenek.
Lenne valami jó hozzáértő pszichológus/pszichiáter, aki ebben nekem segíteni tudna?
- Szociális interakciók minőségbeli hiányossága
- Viselkedési mintája korlátozott, behatárolt és ismétlődő
- Érzékszervek működésének sajátosságai: érzékelt ingerek feldolgozása eltér
Ezek után:
A DSM V szerinti kritériumok, és besorolás jelenleg így néz ki: [link]
Tudom, hogy nem ez volt a kérdés - teszteket is csatoltam... Nekem azt mondták, hogy ezek a tesztek iránymutatásnak nagyon jók, de a kérdés eldöntésére NEM alkalmasak!
Szerintem akkor érdemes ezzel egyáltalán foglalkozni, ha jelenleg bármilyen hátrányod, nehézséged, problémád van ebből! Ha van diagnózisod, egy pszichológus utána tud nézni a témának, és a neked leginkább megfelelő terápiát alkalmazni!
(A DSM V Magyarországra is betette a lábát, nem hiszem, hogy adnak Asperger-szindróma diagnózist...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!