Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van ez? Mit tehetek...

Enkerekelnezest kérdése:

Miért van ez? Mit tehetek ellene? (többi lent)

Figyelt kérdés
Kisebb koromban az általános iskolában a többiek kiközösítettek és bántottak lelkileg.És otthon is ez a helyzet az apám bármibe beleköt bánt és lelkileg is sőt a családban is sok a veszekedés.De mikor a suliban bántottak és hazamentem bőgve mindig azt mondták hogy sz*rjam le őket ne lássák,hogy bánt engem Mindig csak ez volt a válasz pedig annyira rossz volt a folyamatos terror a suliban és,hogy nem voltak barátaim .Szóval elkezdtem csak magammal törődni nem hatottak már meg a többiek hülyeségei bár sokáig tartott míg megtanultam Most ott tartok ,hogy egy érzéketlen ember lettem.Nem hat meg semmi a szüleim válása netalán egy halál eset Nem veszek már semmit a szívemre.Nem tudok az emberekben megbízni nem szeretek igazán senkit Hogy lehetnék újra önmagam ??ha túlérzékeny lennék és mindennap sírné az se zavarna mostmár
2014. júl. 10. 19:06
 1/4 sztrecskó ***** válasza:
kor?
2014. júl. 10. 19:21
 2/4 anonim ***** válasza:

amit leírtál az alapján tökéletesen megtudlak érteni hogy érzéketlen lettél és már nem érdekelnek mások,hiszen odafigyelést,megértést nem kaptál szinte sosem,csak legyintettek egyet és ezzel el is intézték a veled való foglalkozást.

Ez nekem is ismerős.

Te annyiban lettél sok más hasonlókat átélő,sokat bántott emberhez képest más,hogy ők sokszor később is úgy érzik a sok bántástól hogy kevesebbek mint a többiek és háttérbe szorulnak,megbújnak és sajnos akiket sokszor kiközösítenek folyton bántanak azok van hogy egy egész életen át viszik ezt a súlyt és az egész életükre ez rányomja a bélyegét és igen nagys és erős korlátokat szab az életük minden terültetén.

Nem tudom hogyan tudnál változtatni?

Megbízni nagyon nehéz,mert mi emberek legyünk őszinték önzőek vagyunk,van hogy azért vagyunk egy közösségbe,munkahelyen,iskolába is másokkal hogy ne legyün k egyedül.Nekem is voltak olyan barátaim akiknek természetes volt hogy én ha baj van megyek,de ez már visszafele nem volt meg,vagy ha csak valahova el kellett menniük és nem szerettek volna egyedül ott voltam.Ezek sok pici önzőségek.

Szüleid válása talán azért nem zaklat fel,mert már felnőttél és már nem velük élsz,külön életet élsz.Meg ha nincs is igazi kötödés akkor ez nem is csoda.Van hogy a válás jobb mint az együttélés.

Halál eset,ez is nagy kérdés,hiszen néha ha meghal egy nagyszülő van hogy alíg érzünk valamit mert nem kaptunk szeretett igazán,nem kaptunk semmi olyat ami pozítív emlék lenne.Ha meg valaki hiába rokon,olyan mint egy idegen,aki csak a hibát látja bennünk akkor nagy érzelmeket nem fog tudni kiváltani.

Hogy mit tehetsz?

Hát nehéz kérdés,minden kaput ne zárj be magad körül és néha próbáld meglátni hogy lehet a más érzékeletnsége mögött is valami bántás,néha így titkolják a valódi arcukat.Sok fiatal aki másokat bánt azért teszi mert így éri el hogy vele ne foglalkozzanak,sokszor ők is lelkileg szegények úgymond,van hogy mások bántásából élik ki a haragjuk.Néha a szülő azért nem áll közel hozzánk mert ők se a szeretettbe,megértésbe nőttek fel.

Ilyesmiket gondolkodj el.

2014. júl. 10. 19:36
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az őszinte választ Igen próbálok változtatni a hozzá állásomon de elég nehéz Gondolom válaszoló te is átélhettél hasonlót ha így megérted a helyzetemet
2014. júl. 12. 12:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen,van hasonló tapasztalatom,a külsőm miatt cikiztek,kis kamaszként teljesen negatív értelembe változott meg a külsőm ahogyan hirtelen megnyúltam,meg elköltöztünk és a szép otthonunk,lakásunk,helyett vettek a szüleim egy lepukkant családiházat,több évnyi munka,évtizednyi hogy valahogy kinézen és legyünk őszinték a mai világban a külsőségek számítanak,a családdal én se tudtam megbeszélni az érzéseim,mert mindig csak annyit mondtak majd szép lesz,majd jó lesz,de ez kamu,csak az idő múlik,te öregszel és nem lesz semmi sem jó,csak azt látod másnak minden jár,neked semmi se.Én is elfedtem az érzéseim és mindig visszareagáltam,meg elvicceltem,hogy mr tökéletes megszólalt stb,meg a tudás nagyaszonya ilyen szövegek :-),de láttam ahogy akár nálam rosszabb,nehezebb helyzetbe lévőkkel is hogyan bánnak mások,hogyan alázzák meg őket,hogyan rúgnak beléjük és ezt milyen élvezettel teszik.És inkább azt vettem észre hogy ezek a fiatalok,mára fiatal felnőttek gyűlülni talnultak meg,ami érthető és azt hogy érzéketlenné váltak némileg,hiszen ő mit sajnáljon más amikor ő százszor rosszabb helyzetbe volt sokaknál és soha senki nem mondta jaj szegény.

Plusz amit észrevettem sokszor olyanokat istenítenek,meg sajnálnak,meg dícsérgetnek ha végre csinál valamit akik ilyen lusta semmittevők,tudod semmit nem csinálnak otthon a ház körül,kiszolgálják teljes mértékbe őket otthon a szülők,önzők stb.Valahogy azok a jók mindenhol,és ha valamit csinálni kell akkor meg jaj szegény,jaj de ügyes volt,miközben más akár 4-5 évvel fiatalabb fejjel már elvégezte rendszeresen ezeket a feladatokat,dolgokat.

Tökéletesen megértelek,hiszen nehéz bárkibe is teljesen megbízni,hiszen az ember szeret okoskodni,észtosztani,vagy más életébe beleszólni,kibeszélni ha nincs éppen ott.

Szerintem kicsit változtas,kicsit nyílj meg,de óvatos legyél,mennyire és ha egy tisztes távot azért megtartasz,ami nem egyszerű akkor kicsit nyítottabb leszel,több érzésed lesz,de mégis megmarad a biztonságod és nem tudnak mindenbe beleszólni.:-)

Hány éves vagy?

2014. júl. 12. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!