Hogyan győzze le a lányom a szociális szorongását ha már nagyon súlyos méreteket öltött? 16 éves.
Szerintem szakember segítségére van szüksége. De nem gyógyszerekre, hanem arra, hogy kiderüljön mitől van ez.
Nekem a leírásból az jutott eszembe, hogy a szépségversenyen történhetett vele valami, talán valaki molesztálta, ezért nem szeret kimozdulni, vagy csak beöltözve.
Gyógyszereket felejtsd el, hacsak nem akarsz egy gyógyszerfüggő szorongót csinálni a lányodból.
A szépségversenyre biztos, hogy ő akart jelentkezni? Ha úgy érzi, túlzó elvárásai vannak valakinek vele szemben, aminek ő mindenképpen meg akar felelni, az nem tesz jót neki.
Akkor pszichológus.
Csak ne úgy vigyétek, hogy "jaj, szegény kislányom beteg".
A szorongást nem lehet "legyőzni", mert attól csak erősödik.
Szakszerű, mélylélektani terápiára (KIP. ego-state, regresszió, Rossi, Bradshow, stb. eljárások) van szükség.
De csak akkor, ha Ő szeretné, mert az erőszakos rábeszélés csak ront a helyzeten.
A szorongás így működik: https://www.youtube.com/watch?v=vzGIQczkwwo
"jött elő ez a probléma, körülbelül egy éve, nem sokkal azután, hogy elváltam, nem tudom, ez közrejátszhat e benne?"
A legtöbb gyereknél ez a kiváltó ok. Te meg úgy kérdezel itt, mint egy kívülálló. Mintha nem is az anyja lennél, hanem a 26. unokatesója. Főleg az utolsó mondatod: "nem tudom, mit tehetnék még?"
Ahogy elnézem eddig is csak elváltál. Ezt tetted. Meg a kérdésed is inkább dicsekvés: Nagyon szép lány, szépségversenyen is 2. stb. Gratulálok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!