Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Már egy ideje nem tudok...

Már egy ideje nem tudok rendesen kommunikálni másokkal, pedig régen nagyon is ment. Mi lehet az oka? Mivel lehetne ezt megszüntetni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet hogy régebben (kb 12-13 éves koromig) tök jól elbeszélgettem akárkivel meg könnyebben tudtam ismerkedni, de most már nagyon nem megy a másokkal való kommunikálás. Nem tudok beszélgetést kezdeményezni, és társaságokban sem tudok hozzászólni a témákhoz. Sosem jut eszembe semmi téma és mindig csak röviden válaszolok a kérdésekre.

Mi lehet az oka ennek? Esetleg az lehet hogy pont 13 éves koromban volt az első szerelmi csalódásom és utána csak még több gond és bánat jött? Lehet ez esetleg depresszió?

Akárkinek akármi ötlete van hogy miért lehet ez és főképp hogy mi lehet rá a megoldás kérem segítsen :(

17F

2014. júl. 5. 23:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Azoknak, akik kommunikációs és önértékelési problémával küzdenek: az egyik válaszadó bizony nagyon jól írta: a sport segíthet. Először apró, kicsi, megvalósítható célokat kell kitűzni: pl. holnap reggel lemegyek és futok 100 métert, séta, ha "elegem van", akkor haza... Másnap picit több futás, több séta... az a lényeg, hogy kimozdulj otthonról. Azért kicsi cél kell, hogy meg tudd valósítani, s akkor apró lépésenként, napról napra nő az önbizalom is. Ha valaki nem szeret futni (azért ezt írtam, mert bárhol, bármikor, ingyen gyakorolható), akkor lehet úszással vagy bármi mással ezt csinálni. A futásnak van még olyan hozadéka is, hogy találkozhatsz hasonló emberekkel, szóba elegyedhetsz velük és még az alakja is jobb lesz az embernek...+ még a vérkeringése, közérzete :-) Remélem, tudtam segíteni :-)
2014. júl. 11. 09:29
 12/15 anonim ***** válasza:
barátok... "De azért ilyenekről velük sem beszélek szívesen mert nem hiszem hogy komolyan vennék" Szerintem azért próbáld meg :-) A barátok azért barátok, hogy meg lehessen velük beszélni dolgokat. És itt már meg is mutatkozik, hogy TE nem mersz odafordulni senkihez. Pedig hát ki máshoz, ha nem a barátokhoz? Próbáld meg! Lehet, meglepődsz, esetleg tudnak tanácsot adni - sőt velük el is kezdheted a kommunikáció gyakorlását. De nem chaten! :-) Élőben! :-)
2014. júl. 11. 10:03
 13/15 A kérdező kommentje:
Szóval sport. Hát nagyon szépen köszönöm, ha vége a nyaralásaimnak szerintem mindenképpen elkezdek valamit sportolni. :)
2014. júl. 11. 18:19
 14/15 anonim ***** válasza:

Bocs, de nem igazán értem, miért kell ahhoz vége lenni a nyaralásnak? Sportolni pont nyáron a legjobb (na jó, nem a korcsolyázásra gondoltam) :-)

Mint írtam, futni bárhol lehet... honnan tudod, hogy nem pont egy futás alatt futsz bele (a szó szoros értelmében :-) ) egy nagyszerű emberbe? :-))

2014. júl. 18. 10:28
 15/15 A kérdező kommentje:
Balatonon voltam egy hétig és ha nem részeg voltam épp akkor másnapos szóval úgy nehéz futni :D
2014. júl. 24. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!