Hogy lehet megbarátkozni a halál gondolatával?
Lehet,hogy nemsokára nem lesz más lehetőségem,mint az öngyilkosság.
Egészségügyi probléma miatt,amivel nem tudok együtt élni.Nem akarok meghalni, de úgy élni sem akarok.
Szép vagy jó lehet a halál?
A halál az élet része. Tudjuk, egyszer vége lesz.
Csak az nem mindegy, hogyan. Fiatalon, vagy idősen, aránylag egészségesen, vagy demensen, másokra szorulva, az élet peremén, mások nyakán nyűgként.
Az öngyilkosság nem megoldás. Gondolj bele, milyen bánatot okoznál a szeretteidnek. Milyen lelkiismert furdalást....segíthettek volna, de nem tették.
Meghalni csak úgy érdemes, hogy jót, szeretetet hagyjunk magunk után.
Nem tudom, milyen betegséged van, de sok bajjal lehet együtt élni. Tökéletes ember nincs. Se fizikailag, sem lelkileg. Voltam kemótól kopasz, elesett...
De nem tudtam volna öngyilkos lenni, mert tudom, milyen bánatra ítéltem volna a lányaimat.
Majd eljön a halál ideje is. Nem kell sürgetni.
De szerintem sokkal több bánatot okozok így a szerettemnek.
Azért,mert nem fogadom el a betegségemet. Amúgy ez a betegség a vitiligó.Tudom,mondák már,hogy "ások nyomorékok,mégis élnek", de nekem fájdalom,mert szép voltam,és ez túl hamar veszik el belőlem.
Anyukám látja,hogy sírok,nyugtat,de folyton ideges ettől.
A barátom meg egészséges lányt érdemel,nem egy foltos ocsmányat.
Én mindig is gyenge lelkű és szuicid hajlamú voltam.
Akkor most ezek szerint eljött az idő,vagy nem tudom.
ha te egy börbetegség miatt vagy eldobni az életedet akkor komoyl gondok vannak a fejedben. Amikor azt irtad betegség azt hittem súlyos szörnyen fájdalmas betegségről beszélsz, pl rák. Ne haragudj de a vitiligo nevetséges indok. AZt meg ne te döntsd el hogy a párod kit érdemel, azt majd eldönti ö hogy te elég jó vagy-e neki. Ugye tisztában vagy vele hogy emberek miylen betegségekkel, fogyatékosággal élnek. Kicsit gondolkozz el, olvass Ninck Vuicic-ről.
"Viszont utána a megnyugtató semmi biztos jó érzés."
Persze, miután már meghaltál az biztosan jó érzés. Csak éppen nem érzed, mert meghaltál...
Tudom pontosan,hogy mivel élnek mások. Látom nap mint nap a nénit,akinek egyik lába hosszabb a másiknál és alig tud menni.Voltam rákos beteg temetésén,akinek a halálát végig követtem.
Elhiszem,hogy lehet élni a vitiligoval,csak én nem tudok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!