Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hova forduljak? Mit tehetnek?

Hova forduljak? Mit tehetnek?

Figyelt kérdés
Nem szeretnek bevonulni korhazakba, vagy esetleg pszichiatriara, de olyan gondjaim vannak, amiket egyedul nem igazan tudok megoldani. Egeszen kicsi korom ota paranoiasnak erzem magam, es utalom magam, amiert nem tudom atadni magam semminek (es elvezni a dolgokat mindenfele felelem nelkul). Szorongok, depresszios vagyok, alkalmankent szuicid gondolataim is elofordulnak. Probaltam kilepni a vilagba, es megbizonyosodni rola, hogy ez az egesz nem olyan veszes, mint ahogyana fejemben lejatszodik, de akarmennyire pumpalom a legjobb gondolatokat a fejembe, mindig a legrosszabb tortenik velem. Tovabba kedvtol fuggetlenul mindig hatalmas a szexualis etvagyam... Nem akarok ujra gyogyszereket szedni. Van esely arra, hogy ez eltunjon? Vagy csak egy meg rosszabb kuzdelem lesz ez az egesz eletsz*r? Szeretnek megszabadulni tole. Nagyon. Mindenfele gyogyszeres, es egyeb "kinzos" kezelesek nelkul. Szepen, nyugodtan... 25/L
2014. jún. 30. 22:37
 1/5 anonim válasza:
Én is hasonlóan vagyok, csak kissé fiatalabb vagyok nálad...
2014. jún. 30. 22:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem, magától ez nem múlik el.

Az egyetlen esélyed ha szeded a gyógyszert.

2014. jún. 30. 22:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha gyógyszert szedsz, akkor a tünetek megszűnnek, de a mellékhatások előjönnek, ami például libidó csökkenésben, koncentrációs zavarban és egyéb csúnya dolgokban mutatkozhat meg.

Pszichoterápia kéne, hogy a probléma gyökere fel legyen tárva és megoldást találjál rá. Ha megengedheted magadnak, akkor menj el egy pszichológushoz...

Egyébként úgy gondolom, hogy csak akkor szükséges a gyógyszer, ha köz/önveszélyes vagy. Egyéb esetekben nem szükséges, mert többet ártanak, mint amennyit használnak.

26/F

Ja és az élet szar, de meg kell tanulni valahogy mégis élvezni.

# 2:

A gyógyszer csak tüneti kezelés és konkrét bizonyítékok nincsenek is arra, hogy valóban megoldást nyújtanak-e az ilyen esetekben. Csak teóriák vannak.

2014. jún. 30. 23:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Nos, az igaz hogya gyógyszer csak "tüneti" kezelés.

Azonban az elmondottak alapján a dolog minden valószínűség szerint nem oldható meg terápiával, mert genetikai.

Természetesen az orvos azért van hogy a kezelés módjáról ő határozzon. Mindenesetre ha szagember aszondja gyógyszer KELL, akkor az KELL a normális életvitelhez. AMENNYIBEN lehetséges pszichoterápia, nyilván arról tájékoztat egyúttal.

De ha egyszerűen másként működik az agya mint a nagy átlag, mert olyanra nőtt, akkor mindegy mennyi terápiát ül végig, nem fog változni semmi.

2014. jún. 30. 23:04
 5/5 anonim ***** válasza:

# 4:

Már több pszichiáternél is jártam, és nekem nem úgy tűnt, hogy tudnák, hogy mit csinálnak... Sőt, konkrétan amikor rákérdeztem az egyiknél, hogy a szerotonin szintet meg lehet-e állapítani az agyban, akkor azt mondta, hogy Magyarországon kizárt, külföldön is csak nagyon drága és közvetett módszerekkel lehetséges.

Akkor kérdem én, honnan tudjuk, hogy valóban a szerotonin alacsony szintje az, ami meghatározza a hangulatunkat? Sőt, honnan tudjuk, hogy egyáltalán azok a nyamvadt antidepresszánsok bárkin is segítenének? Mert rajtam még egyik sem segített, csak még rosszabbul lettem tőlük.

Egyébként az orvos mindenképpen azt fogja mondani, hogy kell, mert jutalékot kap érte. Tele vannak orvoslátogatókkal. Ezért van az, hogy mostanában szinte mindenki Cipralexet kap... Ami egy kvázi méreg.

Genetikailag pedig maximum érzékenyebb lehet valaki, de azon is lehet segíteni pszichoterápiával. Én is érzékenyebb vagyok és rajtam is segített nagyon. Viszont tény, hogy ahhoz mélyen a zsebbe kell nyúlni, mert TB alapú pszichoterápia nem elérhető Magyarországon. Túl kevés az orvos és még a fekvő betegeket sem tudják kellően ellátni.

2014. júl. 1. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!