Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek személyiségzavarom...

Szerintetek személyiségzavarom lenne?

Figyelt kérdés

Olvastam utánna interneten,több oldalon,itt gyakorikérdéseken is,hogy mik a tünetei hogyan alakulnak ki stb.Nagyon jól ismerem magam és mindig tudom,ha valami nem stimmel velem.Hamar felismerem ha depis vagyok stb.Nagyon nehéz leírni,amit gondolok,érzek.Na szóval vannak időszakok,amikor depis vagyok.Aztán történik valami fordulat az életemben és boldog vagyok,Majd újra sötét napok borulnak rám.Ilyenkor vagy vagdosom magam vagy gyógyszereket adagolok túl,hogy meghaljak,de soha nem sikerül.Nagyon kiszámíthatatlan vagyok és nem csak hosszú távon értem ezt,hanem a mindennapokban is.Pl.kiskoromban elég szégyenlős,csendes lány voltam ma pedig tombolok.Szeretek mindig a középbontban lenni és mindig magamra vonom a figyelmet és soha nem azzal,hogy jó kitüntetett tanuló vagyok vagy a jó viselkedésemmel.Általában órák közben is bekiabállok,hangosan beszélek annak ellenére is ha már 50x figyelmeztetnek.Csúnyán beszélek és beszólok bárkinek,aki megsért.Soha nem maradok csendben,mindig csak beszélek.Nem érdekel más véleménye,leszarok mindenkit magasról.CSak a saját fejem után megyek.Azt akarom ,hogy rám figyeljenek,törődjenek velem.Én akarok a középpontban lenni!mindig!Több baráti társaságba bekerültem az egy év alatt és mind-mind más tipusú emberek.A legjobb barátnőimmel,ha kimegyek beszédes vagyok,elhülyéskedek,DE komolyabb vagyok,csendesebb,visszafogottabb.Normálisan viselkedek,nem hívom fel magamra a figyelmet.A másik énem pedig csendes,nagyon csendes.Ez egy másik baráti társaság.Nem akarok a középpontban lenni,nem beszélek soha,csak hallgatom a többieket.Nem tudok velük nevetni,inkább csak ülök csendben.

És nap,mint nap iskola,suli után barátnők,azután másik társaság ahol csendbe vagyok.Elég furcsán jön ki ez és nem is biztos,hogy fogjátok érteni,de saját magamnak nehéz szavakba önteni.A harmadik dolog:otthon utálok lenni,nem szeretek!Sőt legszívesebben haza se járnék csak aludni,de szüleim szigorúak,nem engednek el bulikba és mindig meg van a pont,hogy mennyit csavaroghatok,otthon is kell segítenem és időben kell haza járnom.Gyakran veszekedem otthon.Hamar felkapom a vizet bárhol és a legkisebb dologból is dühkitöréseim vannak.CSapkodok és kiabállok.Mi van velem.Személyiségzavarom lenne? vagy valami más? 16 éves vagyok és segítsetek kérlek :(

2014. jún. 16. 22:03
 1/5 anonim ***** válasza:
ahogy mondtad 16 éves vagy, ilyenkor az ember feje tele van mindennel, maga se tudja mit szeretne, teljesen normális hogy más-más társaságban máshogy viselkedsz, nem lehet mindig a középpontban lenni. Képzeld el ha egy csendesebb beszélgetős társaságban mindig majomkodnál?!:) 20-22 éves korodra lesz egy jobban kialakult személyiséged, megtanulod mi az ami jó neked mit szeretsz csinálni, milyen típusú emberekkel érzed jól magad, ők lesznek a barátaid inkább. Ez az időszak erre jó, hogy sok mindenbe bele kóstolj, bele láss egy picit. Azt tedd ami neked jól esik, a lázadozás pedig idővel elmúlik :) szép estét. :)
2014. jún. 16. 22:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Határeseti?
2014. jún. 16. 23:16
 3/5 shopgirl27 válasza:
Az elég szomorú, hogy nem érdekelnek mások, és az is, hogy csapkodsz, szerintem kicsit szállj magadba, bár ha ennyire önző vagy és közömbös, akkor lehet hogy ilyen maradsz. Nem tudsz viselkedni, a szüleid téged nem fegyelmeztek, nem tanítottak meg viselkedni? Bár írod, hogy szigorúak.
2014. jún. 17. 06:03
 4/5 A kérdező kommentje:

épp ez az! Hogy a szüleim mindig fegyelmeztek,ha rossz jegyet kaptam legyen csak egy hármas rögtön megbüntettek!ma pedig elég rossz jegyeim is lesznek.na mindegy.

A mai napig ha káromkodok,kiabállok vagy flegma vagyok mindig kiabállnak velem,mindig fegyelmeznek!Mindig!Ha valamit mesélek,hogy hogy viselkedtem és nekik nem tetszik azon nyomban elmondják,hogy milyen buta vagyok és nem így kéne viselkednem.És mégis ilyen vagyok amilyen.Szóval nem hinném,hogy a szüleim tehetnének arról,hogy suliba milyen vagyok.

2014. jún. 17. 17:31
 5/5 shopgirl27 válasza:

Hmmm...és nem érzed úgy, hogy néha hagyni kell másot is kibontakozni,más véleményét is meghallgatni? Másik embert megérteni, átérezni a baját?

Vagy az órán bekiabálsz....azt gondolod, vagányság? Lehet annak érzed, de ha átgondolnád, rájönnél, hogy ez gyerekes és totál nem tiszteled a tanárt, és márpedig a tanárt tisztelni kell, mert az csak a fejedet okosítja, és ha okos leszel, mész egyetemre, és talán lesz egy jó végzettséged, amivel jól keresel.

2014. jún. 18. 04:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!