Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik barátfüggőség? (NEM...

Létezik barátfüggőség? (NEM társfüggőség, de annak a mintájára)

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, akivel 3 éve ismerjük egymást. Lányok vagyunk, barátként megbeszéljük a bánatunkat, örömünket, bár nem vagyunk nagy bulizósak, de pl. könyvtárba, vagy hasonló helyekre hívjuk egymást, így nem csak haverság, hanem barátság. Számíthatunk egymásra és erre volt már példa is, tapasztalatból mondom.

Viszont az utóbbi időben, picit elfoglaltabbak lettünk és nekem mint barát hiányzik. Igaz, hogy beszélünk telefonon, MSN-en, de személyesen már nem találkozunk annyit mint azelőtt. Elfoglaltságra hivatkozik (tényleg dolgozik, de lehetséges, hogy kéthavonta egyszer legyen annyi szabadideje, hogy elmenjünk valamerre?).

Úgy érzem, hogy függni kezdtem tőle, mint embertől. Hiányzik, és volt, hogy már sírtam, mert nem hívott, én meg hiába hívtam most legutóbb.

Mással is voltam már ugyanilyen helyzetben, barátként.

Mi lehet a probléma velem? Mit tegyek, amikor ilyen helyzetbe jutok egy barátságban? :(

2010. jan. 3. 11:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Miből gondolod, hogy veled van probléma? Vele van, mert nem ér rád. Az ember igénye a barátságra teljesen normális, nem függőség. Beszélj vele erről, illetve ha nem használ, próbálj más embert keresni, aki be tudja tölteni ezt az űrt.
2010. jan. 3. 11:42
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
én is jártam már így baráttal,és megértelek,mert sokat csalódtam az igaznak hitt barátokban.sajnos te is beleélted magad mint én,és fájni tud nagyon,de ne fuss utánna akármennyire is fáj,mert annál rosszabb.majd jön más,de ne bízz meg igazán senkiben,mert nem érdemes.az ember sokat csalódik,és ezekből tanul majd.én is tanultam.keress más barátokat,társaságot,és ez nem függőség,csak ragaszkodás.ez nem betegség,csak lelki bánat.várj amíg ő keres,ha nem teszi meg,nem igaz barát.és akkor tedd túl magad rajta,remélem sikerül.
2010. jan. 3. 19:38
 3/9 A kérdező kommentje:

Az az egyik baj, hogy nagyon nehezen barátkozom, nagyon-nagyon nehezen nyílok meg. A haverságot pedig próbálom kerülni, így a családon kívül nagyon-nagyon-nagyon-nagyon kevés embert engedek közel magamhoz. Akit viszont közel engedek, az már barát számomra, és azért bármit megteszek, és nem várva el semmit. Utólag se bánom meg, mert akkor őszintén vállaltam, hogy amit teszek, azt szívesen tegyem.

Viszont amikor már többször is ugyanaz a dolog lefolyása, csak más emberrel - távolodás, és hiába keresem, próbálom megérteni, hogy mi a "probléma", de nem tudom, és csak azt látom, hogy valaki elmegy... az nagyon nagy űrt hagy maga után, ami viszont sajnos még zárkózottabbá tesz.

Ez nagyon padlóra tud küldeni, és most ismét padlón vagyok.

Hogyan változtassak ezen, mert megfigyeltem, hogy a dolgok hasonlóan zajlanak le ilyen esetekben. :(

2010. jan. 4. 00:01
 4/9 anonim ***** válasza:

A jellemedet nem tudod megváltoztatni, csak keresni tudod a társaságot, nyitottan, barátságosan, beszélgetni szimpatikus emberekkel és meglátod, mi sül ki belőle. Meg kell találni az egyensúlyt a bizalommal közeledés meg a túlzott várakozások között. Legyél érdeklődő mások irányába, tehát adjál, de csak hónapok elteltével add ki magad vagyis akarj kapni, ha érdemes rá.

Hány éves vagy? Mert az a tapasztalatom, hogy iskoláskor után azzal, hogy nem találkoznak mindennap és mindenki éli a saját életét, már háttérbe szorulnak a barátságok. Helyükbe lép a párkapcsolat és a saját család. Persze vannak kivételek. Egyébként akár itt a gyakorikérdéseken vagy más internetes fórumokon is lehet barátokra találni.

első

2010. jan. 4. 08:04
 5/9 A kérdező kommentje:
26/L vagyok.
2010. jan. 4. 14:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Ebben a korban szerencséje van annak, akinek megmaradnak a régi barátai. Keress a mostani környezetedben: munkahely, lakóhely. De nem lesz olyan mély és lelkizős, mint egy gyerekkori barátság. Egy hároméves barátság azért nem olyan régi és stabil, ne várj tőle túl sokat. Vegyél irányt egy tartós párkapcsolat és saját család felé, egy társ egyúttal legjobb barát is.

1.

2010. jan. 4. 20:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Sokban hasonlítunk.
2012. febr. 13. 15:30
 8/9 A kérdező kommentje:

Csak nem "Zsák a foltját" eset lehetne, ismerősként? :)

Ha neked is vannak ilyen tapasztalataid, beszélgethetnénk/írhatnánk egymásnak. Köszönöm, hogy hozzászóltál! :)

2012. febr. 13. 15:43
 9/9 anonim válasza:
Pepitaban mukodnek nalam is a dolgok. en is elkezdtem keresni ra a magyarazatot es lassacskan meg is talalom. ha erdekel,es meg mindig beszelgetnel errol,irj nyugodtan.
2013. szept. 2. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!