Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Segítség! Xanax (benzodiazepin...

Segítség! Xanax (benzodiazepin) függőség tünetei? Hogyan tudok mielőbb megszabadulni tőle?

Figyelt kérdés

Szeretnék segítséget kérni. Kb. 1 éve kaptam nagyfokú szorongásra benzodiazepint (Xanax) viszonylag magas dózisban . Nagyon gyorsan kialakult a tolerancia, de élethelyzeti problémáim megoldódtak, mégsem tudom letenni a gyógyszert. Most a napokban gyors csökkentéssel elkezdtem letenni, de hirtelen kiugró magas vérnyomás tünetek jelentkeztek, bizonytalanság, és szédülés... Bőrkiütés, viszketés. Lehet-e ebből a tünetegyüttesből, és a megvonásból súlyos probléma,(pl. epilepsziás roham, vagy egyéb) vagy elég a kitartás, és a fokozott tünetek elviselése, amik majd maguktól csökkennek?

Őszinte válaszokat várok, kérlek titeket, hogy a viccelődő, vagy kellemetlenkedő válaszoktól kíméljetek meg. Köszönöm.

N/37

2014. jún. 2. 06:46
1 2
 11/17 NoDrugs ***** válasza:
100%

Hektor, te honnan szeded ezeket a baromságokat ?

Itt van pár videó a Xanaxról:

https://www.youtube.com/watch?v=7R-y5O2W45U

https://www.youtube.com/watch?v=PpGTqsu9Wzc

https://www.youtube.com/watch?v=dbbrVcUNhnw

Ez egy méreg. Amit a kérdező említ azok pedig klaszikus elvonási tünetek.

Bővebben az Ashton kézikönyvben találsz információt az elvonásról

2014. jún. 4. 08:29
 12/17 hektorr7 ***** válasza:
0%
sz*rok azok a videók amiket beraktál. Nem lennék meglepve ha skizofrén lennél és téveszméddé vált az hogy a gyógyszerek rosszak stb..
2014. jún. 4. 11:48
 13/17 NoDrugs ***** válasza:
100%
:)))
2014. jún. 4. 12:07
 14/17 anonim ***** válasza:
97%

Hektor, én pedig nem lennék meglepve, ha gyógyszerfüggő lennél. Függőként én is védtem.

Bemásolom, amit egy másik kérdéshez írtam:

"Évekig szedtem Frontint. Generalizált szorongásom volt és depresszióm. A Frontin az jó. Mármint jó érzés. A heroin is az. Csak éppen 0,25 mg-al kezdtem, a végén pedig 30-40 mg-okat is simán megettem (talán nem kell leírnom, de ez 0,5 mg-s tablettából 60-80 darab). Írogatta fel a pszichiáter, a háziorvosom, és postán is rendeltem nagyon drágán. Az eddigi legjobb munkahelyemet elvesztettem, mivel rendszeresen elaludtam szünetekben, lefejeltem dolgokat, nem voltam képben egyáltalán. Ha elfogyott és nem tudtam hozzájutni, az rettenetes volt. Egyszer olyan szintű elvonási tüneteim voltak, hogy 18 éves fejjel bepisiltem éjszaka, nem is beszélve a rémálmokról és az egész éjjel tartó rettegéstől. Aztán egyszer az intenzívre kerültem. Elkezdtem enni a gyógyszert, és a mai napig nem emlékszem, hogyan, de eljutottam kb. 100 mg-ig. (Ezt már csak mesélték, nem emlékszem egyáltalán), 100 mg-al még elindultam, eljutottam egész messzire, aztán összeestem, valami kávézó/bár raktárában kötöttem ki eszméletlenül, ahonnan rohammentő vitt az intenzívre, 3 szurival és kétféle infúzióval tartottak életben. 2 nap múlva tértem magamhoz, és a mai napig nem emlékszem arra sem, hogy felszálltam a buszra. Ezután még kb. 1 hét alatt beszedtem egy 30 szemes 0,5-ös üvegcsével, és azóta semmi. Egy darabig még szedtem antidepresszánst, de már azt sem. Hogy jól vagyok-e? Jól. Igaz, hogy az életem nem áll másból, mint munkakeresésből és alulfizetett munkaidőkből, de kapcsolatban élek, jól érzem magam, rendesen alszom, normálisan járok emberek közé és végre a macskámat sem felejtem el megetetni."

Tanulság: az egész csak agyban dől el. Amíg el nem jutottam oda, hogy ha nem hagyom abba, akkor meg fogok halni, addig minden bajom volt, aztán ahogy rendbe jöttem, majdhogynem átmenet nélkül abbahagytam. Persze amikor bepisiltem éjjel, és sírva rettegtem egyedül a lakásomban egész éjjel, akkor ezt nem hittem el. Aztán mégis sikerült. Persze még "csak" 4 hónapja nem szedem, de figyelembe véve, hogy azelőtt 4 napot sem bírtam volna ki, azt hiszem, nem rossz. És nem hiányzik.

2014. jún. 4. 20:59
 15/17 hektorr7 ***** válasza:
19%

utolsó te nem függő voltál csak buta! Nem szabad ebből ennyit bevenni. Napi 4 mg a max állítólag4 MEG ÚGY KELL SZEDNI AHOGY A PSZICHIÁTER, HÁZIORVOS FELÍRJA NEM ÉSZ Nélkül bekapkodni

Neked valami más bajod van amire ennyi gyógyszert szedtél be! A drogfüggőség, gyógyszerfüggőség mögött mindig valamilyen súlyos személyiségzavar áll!

2014. jún. 6. 10:55
 16/17 zsolt197501 válasza:

Kedves Anonim!

Több hozzászólásodat olvasom, és akkora baromságokat írsz, hogy az már fájdalmas!! Te szerintem csak okoskodni jársz ide. De nagyon rosszul csinálod! Nem ritka dolog , hogy az orvos erőlteti a gyógyszerek növelését!! Sőt! Sajnos nagy arányában ezt teszik. És közben mellette még hazudnak is vagy nem adnak teljes körű tájékoztatást a benzokkal kapcsolatban. Elmondják, hogy meddig és hogyan felületesen. De a lényeges infókat elhallgatják. És így lesz a sok függő. Az én orvosom 2 volt mind ezt csinálta és ezeket hallom! Sőt az egyik az egyik orvos közölte,hogy a xanaxot cseréljem le Rivora. Hát mit nem mondjak ?! Speedesből csinálnak heroinistát? Hogy jobban érthető legyen! A ku... gyógyszer lobbi ! Ők ezt tanulják minden következmény nélkül alkalmazzák is. Csak kártékony férgek ezek! Nem orvosok!!!!!

2020. nov. 19. 07:59
 17/17 zsolt197501 válasza:
És még kamu sztorikat is írsz! Emberek a terápiás adagok elhagyásától szenvednek és te ilyen mennyiséget minden átmenet nélkül elhagytál?! Legalább baromságokat ne írnál!!!!!
2020. nov. 19. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!