Ír fel gyógyszert a pszchiáter az alábbi problémákra?
A pszichiáterek, főleg a magyarok, nagyon pénzéhesek, ezért előszeretettel írnak föl minden szart. És akkor a gyógyicégektől dől a lóvé. Kevés a jó pszichiáter, a legtöbb csak hallgatni tud, és receptet kitölteni. A pszichológusoknál már több jó van, aki alkalmazza is a terápiákat.
Te tudod eldönteni, hogy mit akarsz.
Előző!
Te csak azt látod, hogy a doki mosolyog rád, feszülten hallgat, javasol, tanácsol, és mindent elmondhatsz neki.
Én velük dolgozom, és egy másik arcukat látom: szerződésben van x céggel, ki van égve, építetti a gyerekeinek a palotát és már nem is igazán érdeklik azok a betegek, akik nem perkálnak neki közben totál le van fáradva, mert minden hétvégén síel, fűrdőzik, utazgat és "kongresszusokra" jár, ami alatt azt kell érteni, hogy valamelyik gyógyszercég fizet neki utazást, szállást és a kollegáival esetleg a férjével várost néz. Az új beteg anamnézisét én írom, ő már csak arra képes, hogy próbálgassa a különböző gyógyszereket, hogy melyik jön be, lehetőleg az olyanok közül, amik után kap pénzt.
Örülnék, ha nem kéne ilyeneket írnom, de látom, hogy ez megy, sőt segítek is benne. Gyűlölöm.
Közben a pszichológusunk majd megszakad, 1-1 beteg órákat van nála, és neki már végképp nem jut boríték, mert az a dokinál landolt, ha volt.
Biztos van jó pszichiáter, csak én még nem találkoztam vele. Persze van akinél elengedhetetlen a gyógyszer, például a skizofrénia, de a pánik betegség még jobban NEM reagál gyógyszerekre, mint a depresszió, vagy a skizofrénia. Több kutatás is bizonyítja, hogy önismereti és egyéb TERÁPIÁKKAL sokkal nagyobb %-ban gyógyulnak a pánikosok. Csak legtöbben azt sem tudják (sajnos a pszichiáterek között sem), hogy mi a különbség egy beszélgetés és egy terápiás beszélgetés közt.
Nem kell mindig bedőli a Dr. jelzőnek! :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!