Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ír fel gyógyszert a pszchiáter...

Ír fel gyógyszert a pszchiáter az alábbi problémákra?

Figyelt kérdés
Több pszichológushoz is jártam már, de sajnos egyik sem segített. Összességében elmondhatom ,hogy soha nem vagyok boldog, nincsen társaságom, csak 1 legjobb barátom, és még pár ember, akivel az iskolában jóban vagyok, és beszélünk néha, az utcán és még sok más helyen félek az emberekre nézni,mindent túl aggódok és agyalok, nem tudok önmagam lenni közösségben, a tanulás miatt állandóan stresszelek, az életem elég üres. Úgy érzem, nincs lelkierőm változni, pedig így csak szenvedek évek óta. Ilyen problémákkal felkereshetek egyáltalán pszichiátert? (18/L)
2009. dec. 31. 14:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
39%
passzív vagy!! olvassd el: [link] hogyha aktiv leszel, akkor már tudsz tölteni bárkitől!!!!!
2009. dec. 31. 14:48
 2/13 anonim ***** válasza:
17%
a pszichiáter bolondokat kezel,a pszichológus érzelmileg,lelkileg kicsit megbillent embereket,sztem te még a pszichológus hatáskörébe tartozol.
2009. dec. 31. 14:49
 3/13 anonim ***** válasza:
első vagyok: rossz helyre írtam
2009. dec. 31. 14:53
 4/13 anonim ***** válasza:
72%

Figyu. Én kíváncsiságból már jártam pszichiáternél is, pszichológusnál is, bár nem voltak ilyen problémáim. Nem fognak érdemben segíteni, mert nem tudnak. Legfeljebb ötleteket adhatnak, hogy min gondolkozz el. Persze felkereshetsz pszichiátert, majd álmokat elemeztek meg leíratja veled az élettörténetedet 7000/óráért...

A gyógyszerek csak tünetileg kezelnek, az okokat nem szüntetik meg, ezért ha abbahagyod, de közben nem tettél semmit a változásért, ugyanolyan rossz lesz. A változtatáshoz kell egy kis bátorság, és rengeteg őszinteség önmagaddal szemben. Talán fájni is fog, ha belegondolsz dolgokba, de utána olyan, mintha kövek esnének le rólad.

Találtam Youtube-on egy nagyon hasznos tanácsokat adó videósorozatot: http://www.youtube.com/user/WillardBarth

Ha nem tudsz angolul, meg amúgy is, szívesen adok tanácsot (témába írd, hogy "gyakorikérdések" mert sok a spam): kados@freemail.hu

(22/L)

2009. dec. 31. 15:00
 5/13 anonim ***** válasza:
86%

mi az hogy "a pszichiáter bolondokat kezel"?? te normális vagy? azért mert valaki pszichiáterhez jár nem lesz feltétlenül "bolond".

a pszichológus bölcsész tudomány karon végez, míg a pszichiáter általános orvostudományi karon, és ezután pszichiátriára specializálódik. és mivel a pszichológusok nem rendelkeznek a nélkülözhetetlen orvosi alapismeretekkel, ezért nincs gyógyszerfelírási joguk sem.

a kérdezőnek meg annyit: erre nem fognak neked semmit felírni.. ha meg akarsz meg tudsz változni. ("Úgy érzem, nincs lelkierőm változni")

("Ilyen problémákkal felkereshetek egyáltalán pszichiátert?")

Először pszichológust keress fel, aki majd ha indokoltnak látja átirányít egy pszichiáterhez.

2009. dec. 31. 15:01
 6/13 anonim ***** válasza:
68%
De hülye vagy 14:49-es!Az ilyen s*ggfejek miatt,és az ostoba látásmódjuk miatt nem mernek elmenni az emberek pszichiáterhez,pedig ez nagyon nincs így.A pszichiáterek is 99%-ban normális embereket kezelnek,akiknek nem csak lelki eredetű problémájuk van,és elsősorban gyógyszerekkel kezelhetők.
2009. dec. 31. 15:01
 7/13 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem menj el pszichiáterhez, hasonló tüneteim voltak, kaptam szorongáscsökkentőt, mellette jártam pszichológushoz is, és segített. Talán ha hét hónaig szedtem gygyszert, és nem nyomott el, magamtól elhagytam. Azóta rendben vagyok. Fontos az is, hogy ha nem érzed jónak a gyógyszert, vissza kell menni, és másikat íratni, nekem a harmadik vált be. Jobbulást neked és boldog új évet!!!
2009. dec. 31. 15:03
 8/13 anonim ***** válasza:
56%
Egyikőjük sem bolondokat kezel,hanem olyan embereket,akiknek lelki segítségre van szükségük.Mondd el egy pszichiáternek,és ő tudni fogja,hogyan kezeljen.Vigyázz magadra.
2009. dec. 31. 15:08
 9/13 anonim ***** válasza:
25%
szívj egy spanglit és egyből jobban leszel
2009. dec. 31. 15:09
 10/13 anonim ***** válasza:
56%
Engem pszichiáter kezelt,alkoholista voltam amiből sikeresen immár 2éve kihozott.Utána hasonló helyzetbe kerültem mint te,szintén az ő segítségével ma már teljes életet élek.Bizalommal fordulj hozzájuk!
2009. dec. 31. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!