Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon illenek rám az anorexiá...

Nagyon illenek rám az anorexiára utaló tünetek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Testképzavar?!

Régebben (max egy hónapja) anyukám, meg nagymamám olyanokat mondott,hogy majd beutaltat a kórházba meg hogy anorexiás leszek, meg csont és bőr, persze én ezt teljesen másnak látom, ez valószínűleg annak köszünhető, hogy régebben (egy éve)kövér voltam.Elméletileg valami gyerekkori duciság, amit kinőttem..Szoval testképzavarom van, ezt már nővérem is mondta, rendszeresen tornázom, mostanában nagyon sokat iszom, le akarok adni 4 kilót, mert szerintem úgy több önbizalmam lenne, szebben látnám magam, és meg lennék elégedve magammal.Nagyon el tud keseríteni amit a mérlegen látok(tudom, hogy vannak nálam sokkal,de sokkal kövérebbek, de valahogy ez nem izgat..) és akkor nagyon feltámad bennem a fogyókúra utáni vágy, amit valahgy sosem viszek véghez, mert nem tudom betartani, hogy például hat után ne egyek.

Régebben, mármint suliidőben volt, hogy egész nap egy szendvicset ettem, reggelire nem bírtam enni, mert hányingerem volt a kajától, akkor elég rendszertelenül, sokkal kevesebbet ettem, volt hogy nem is ebédeltem.Most sem eszem sokat, van hogy ebéd után teljesen kidőlök, és érzem a hasamban a világvégét, mintha telezabéltam volna magam, pedig nem is ettem sokat.Mikor az ismerőseimnek modnom hogy szeretném ha kissebb lenne a hasam, akkor érdekesen néznek rám hogy te?minek?.Szóval nem tudom milyennek látnak mások..De az biztos, hogy sokkal 'másabbnak' mint én magamat.Nem tudom mit tegyek, hogy egészséges, reális önképem legyen.Van olyan, hogy elégedetten nézek tükörbe, de ez nem tart sokáig.Van amikor megyek valahova, rövidnadrágban, és látok egy elég vékony lányt, és elkezdem rosszul érezni magamat, hogy hú de kövér a lábam nem kellett volna rövidnadrágba jönnöm(persze a legnagyobb melegben..).Meg mindig mikor meglátok egy vékony lányt kissebségi komplexusom lesz..Na ilynekor ducibbakat sehol sem látok..:S Régebben nem mertem rövidnadrágot felvenni, sőt még rövidujjú pólót sem(tudom tudom, elég szánalmas:D), mert hogy mit mondanának az emberek a kövér karomról/lábamról, meg hogy biztos azt gondolnák, hogy: úristen ez a lány hogy mer ilyen hurkákkal rövidnadrágot felvenni?!?Na ez már elmúlt, most már fel merek vennu ujjatlant, és rövidnadrágot is, szoval kicsit javult a helyzet.De még mindig nagyon sokat számít mások véleménye, akár idegeneké is, nagyon szivemre veszem a kritikákat.Nemsokára megyek balatonra, és nem tudom, hogy kimerek.e menni majd a partra fürdőruhában..Mert ismerem magam, és tudom, hogy kb egész idő alatt azt lesném, hogy most ki röhög rajtam.Érdekes mi?:D :S

(bocsi, hogy kicsit hosszú lett:D)

2008. júl. 29. 23:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Már az is nagyon jó, hogy felismerted ezt a helyzetet. Szerintem van benned annyi erő, hogy ezekre a "hülyeségekre" odafigyelsz. Ha mindenki azt mondaj, hogy elég sovány vagy már, akkor ne kezd bele fogyókúrába, mert rossz vége lehet, illetve nem lesz vége és tényleg anorexiás leszel. Természetes fel tudod venni a Balatotnon a fürdőruhát! Menni fog. Ezt kell tudatosítani magadban. Élvezd a napot, és a vízet. Ne azzal foglalkozz, hogy mások esetleg megnéznek. Azért fognak nézni, mert jól nézel ki. Erre kell mindig gondolnod.
2008. júl. 29. 23:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én mindig azt mondom, hogy egy ember addig fogyjon(/hízzon) ameddig jól nem érzi magát. Ne a kilókat nézze, hanem azt, hogy szereti-e önmagát.

Próbáld kicsit növelni az önbizalmad. Manapság az interneten mindent megtehetsz. Nézd meg a nálad (veled egykorúak) sokkal kövérebb emberek képeit, adatait - rájössz, hogy nem is vagy te kövér!

Ne törekedj a cérna lábakra - minek az?

Ne akarj csontváz lenni - el akarsz még jutni az utca sarokig?

Hozd rendbe az életmódod!

Egyél rendszeresen és egészségesen. Mert az étel energiát ad! Hidd el nekem, hogy nem leszel kövérebb két banántól!

Mozogj mindig, amikor csak tudsz, mert ezzel erősíted az immun rendszered és (ugye, ugye) jótékonyan hat az egész testedre. Persze csak normális táplálkozás mellett mozogj rendszeresen!

Tervezd a napot!

Persze nem kell külön program naptár. Össz-vissz annyi, hogy (pld.)

• kelés után 5 perc séta

• utána reggeli: pirítós tojással és tejjel

• aztán kutyaséta

• utána elviszem a papírt a szelektívbe

• tíz órai: szendvics és juice

• ebéd: leves és krumplipüré + ásványvíz

• délután: biciklizés, lógás a haverokkal, egy óra gépezés

• vacsora

• egy utolsó séta (pld. kutyákkal)

• fürdés

• alvás

--

És néhány kiegészítés:

Naponta igyál meg 2 L szénsav mentes ásvány vizet.

(Én óránkét iszok két decilitert, kicsit többet járok WC-re, de sokkal jobban érzem magam)

--

Ha szereted a szépség ápolást (a tini lányok ált. szeretik :]) akkor törődj magaddal is!

Pld. csinálj szépség ápolási délutánokat. Ehhez is készíts egy program naptárat.

A szépség ápolásba tartozzon bele egy tíz perces futás is! Készíts hajpakolásokat, gőzölögtess, manikűrözz. Ettől nem leszel egoista, csupán törődsz a testeddel és a kinézeteddel.

--

Ha fontos mások véleménye kérdezd meg az embereket!

• kezd a barátnőiddel/haverokkal

• szüleiddel

• rokonokkal

• aztán felteheted az adataid a netre és megkérdezhetsz embereket

--

Próbálj egészséges életmódot folytatni és, ha ezt mind-mind betartod akkor helyre áll a súlyod, ha kövér vagy, ha nem! Hidd el! És próbáld ki a neten levő kalkulátorokat is, hogy meggyőződj a testsúlyodról.

És egy jó tanács: mellőzd a mérleget :)

--

Egy pár link, ami segíthet:

Szépségápolási tippek:

[link]

Rossz kedv ellen:

[link]

Méregtelenítés /itt kattingass a címszavakra sok-sok érdekesség/:

[link]

--

Majd írj mailt, hogy mi lett és beváltak-e a tanácsaim! :)

Ha bármi kérdésed lenne ezzel kapcsolatban írj mailt, szívesen segítek!

•Wanda•

2008. júl. 30. 00:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Na végre. Ilyen emberek is vannak, mint az előttem hozzászóló. Nemcsak kedves, érett hanem okos is. Szerintem hallgass rá, mert igaza van! :-)
2008. júl. 30. 13:06
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi midnenkinek?<3
2008. júl. 30. 13:18
 5/8 A kérdező kommentje:
vagyis !
2008. júl. 30. 13:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia,

nekem is ilyen "bajom" volt/van.

Én sajnos a saját bőrömön tapasztaltam, hogy a túlzott soványságnak milyen hátrányai vannak.

Nekem az orvosom mondta azt, hogy beutaltat valahova, mert nagyon sovány vagyok, amit én akkor is másképp láttam.

Nem tudom mi a megfelelő "terápia" erre, sajnos.

(Ha gondolod, hogy szeretnél ezekről írni, akkor nyugodtan írhatsz nekem.)

Én drukkolok neked, hogy ne ess abba a hibába, amibe én!

2008. júl. 30. 18:57
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi nagyon aranyosak vagytök:) Tegnap mentem valahova, és jobban éreztem magam:D(egy barátnőm mondta, hogy fogytam:P)

na mindegy:D Szoval most jobban meg vagyok magammal elégedve:D

uhh nemrég ettem fagyitortát...:Dááá nem kellett volnaD:

:Dköszi a segítséget:)

2008. aug. 1. 23:33
 8/8 anonim válasza:

Szia!

Engem most anorexiával és bulémiával is kezelnek.

Én is teljesen másképpen látom magam de tudom h a koplalás nem megoldás!!!Most nagyon nehezen de hízásnak indultam háát bekell valljam rohadt nehéz de tudom h muszáj lesz fölszednem jó pár kilót mert az egészségi helyzetem elég rosszul áll és nem akarok ebbe meghalni!Szóval én csak azt akarom mondani h ne fogyoz mert ennek semmi értelme inkább próbáld elfogadni magad olyanak amiylen vagy valójában és perzse mozogj sokat de egyél is rendszeresen és ne várd meg hogy valmi komolyabb bajod legyen vagy te is anorexiássá válj mert ez maga a pokol!

2008. okt. 15. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!