Milyen érzés skizofréniával élni?
Meg kell tanulni alkalmazkodni.. Amikor átesek a másik személyembe, akkor először dühös vagyok, aztán egy perc múlva a másik énem kezd uralkodni rajtam.
A két személyiségem undorodik egymástól..de nem tehetek mást.
Muszáj alkalmazkodnom hozzá.
A szkizofrénnek nincs betegségtudata.
Van olyan szkizofrén, akinél el lehet érni, hogy legyen betegségtudata. Ehhez leginkább a gyógyszerek segítik hozzá, mivel a téveszmékről elég nehéz elmagyarázni nekik, hogy azok nem valóságosak. Ha az orvos megpróbálná, rögtön elvesztené a beteg bizalmát. Ez kb. olyan, mintha arról próbálnálak meggyőzni téged, hogy a lányoknak is péniszük van... Nyilván engem tartanál betegnek, nem pedig magadat. :)
Van olyan beteg, akinél viszont nem lehet elérni a betegségbelátást, ezek a betegek a gyógyszerüket sem fogják beszedni, és kialakul az ördögi kör. Ilyenkor lehet motivációs interjúval rábírni, hogy szedje, ahol olyan dolgokra világítasz rá, amik a betegség következményei, pl. gyereket elveszik tőle, rendőrségre viszik stb. anélkül, hogy a betegségéről szót ejtenél. Azzal kell ilyenkor motiválni, hogy ha szedi a gyógyszert, akkor ezek a rossz dolgok nem fognak vele megtörténni. Ha ez sikerül, akkor egy idő után úgyis lesz betegségbelátása.
Ha így sem jönne össze, az már elég nehéz kategória, ilyenkor havi egyszeri depóinjekciót szoktak adni, de hát ez nyilván nem olyan hatásos.
hülyeség van betegség tudata nagyon sok skizofrén-nek.
direkt vanak forumok is skizofréneknek.
engem is kezeltek 3 évet skizofréniával,nekem is voltak tévképzeteim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!